image

Akamai sponsort implementatie TLS 1.3 in OpenSSL

vrijdag 20 januari 2017, 10:32 door Redactie, 2 reacties

Internetgigant Akamai gaat de implementatie van de encryptiestandaard TLS 1.3 in OpenSSL sponsoren, zo heeft het OpenSSL Team bekendgemaakt. OpenSSL is één van de meest gebruikte software voor het versleutelen van internetverbindingen, bijvoorbeeld tussen websites en hun bezoekers en speelt een belangrijke rol op internet. Onder andere Akamai maakt er gebruik van en is ook een sponsor van OpenSSL.

OpenSSL was al van plan om TLS 1.3 toe te voegen, maar dit was door werkzaamheden aan OpenSSL versie 1.1 uitgesteld. Door de financiering van Akamai speciaal voor dit onderwerp is er afgesproken dat TLS 1.3 voor 5 april van dit jaar aan OpenSSL moet zijn toegevoegd. "Als we dit zelf hadden moeten doen met onze eigen middelen had het veel langer geduurd", zegt Steve Marquess, medeoprichter van de OpenSSL Foundation.

Daarnaast zullen de extra inkomsten worden gebruikt voor de langetermijnondersteuning van OpenSSL. Marquess is Akamai dan ook dankbaar en spreekt van een win-winsituatie voor zowel de internetgigant, OpenSSL als OpenSSL-gebruikers.

Reacties (2)
20-01-2017, 11:32 door Anoniem
Mooi om te zien hoe groot verbruikers bereid zijn te betalen voor dit soort features in opensource ;)
20-01-2017, 16:45 door Anoniem
Hoe bedoel je. goed? Je bent je er van bewust dat juist het betalen voor features (en niet opruimen van oude meuk) de bron van de ellende in OpenSSL is? Onder andere FIPS 140-2 implementatie was belangrijker dan onderhoud aan de code met als gevolg dat er vreselijk oude en vreselijke code te vinden is in OpenSSL.

Beter, veel beter was geweest als ook het LibreSSL project zou zijn gesponsord, dat levert immers wel goede en betrouwbare code. Vele malen beter dan wat er in OpenSSL te vinden is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.