image

DuckDuckGo passeert 10 miljard zoekopdrachten

vrijdag 20 januari 2017, 10:41 door Redactie, 5 reacties

Privacyzoekmachine DuckDuckGo heeft sinds de oprichting in 2010 meer dan 10 miljard zoekopdrachten verwerkt, zo heeft oprichter Gabriel Weinberg via Twitter laten weten. Het aantal gebruikers van DuckDuckGo is sinds de onthullingen door klokkenluider Edward Snowden explosief gestegen.

Vorig jaar verwerkte de zoekmachine meer dan 4 miljard zoekopdrachten en dit jaar werd voor het eerst de grens van 14 miljoen zoekopdrachten op één dag gepasseerd. "Mensen proberen actief hun digitale voetafdruk op internet te beperken", aldus Weinberg. Hij wijst naar een onderzoek van Pew Research waarin 40 procent van de deelnemers aangeeft dat zoekmachines geen informatie over hun activiteiten zouden moeten bijhouden.

DuckDuckGo richt zich helemaal op online privacy en zegt dat het geen ip-adressen van gebruikers of andere persoonlijke informatie opslaat en ook geen profielen van gebruikers aanmaakt. "Het is echt een mythe dat je mensen moet volgen om goede zoekresultaten te krijgen", zo liet Weinberg eerder al weten. Hij claimt dat gebruikers via DuckDuckGo dezelfde resultaten als die van Google kunnen krijgen, met een aantal extra voordelen. Het gaat onder andere om "directe antwoorden" die bovenaan de zoekresultaten worden getoond. Op deze manier hoeven gebruikers niet door te klikken en kunnen ze meteen het antwoord op hun vraag lezen.

Image

Reacties (5)
20-01-2017, 15:59 door Anoniem
DDG is een uitstekende zoekmachine met prima functionalitieit. Al shet om privacy gaat moeten we uiteraard ok Neerlands trost noemen: ixquick.nl en startpage.com

Privacy for the win |!
21-01-2017, 11:20 door Anoniem
Door Anoniem: DDG is een uitstekende zoekmachine met prima functionalitieit. Al shet om privacy gaat moeten we uiteraard ok Neerlands trost noemen: ixquick.nl en startpage.com

Privacy for the win |!

Inderdaad. Ik google niet, ik duckduckgo of ixquick. "Ik heb het even voor je geduckduckgood of geïxquickt". Jazeker. De meewarige blikken calculeer ik tevoren in. Tegen domheid die in de mode is valt immers niets te doen. "Maar iedereen googelt!" - "Ik ben niet Iedereen, suffie!"
22-01-2017, 11:28 door Anoniem
Ik google niet, ik duckduckgo of ixquick. "Ik heb het even voor je geduckduckgood of geïxquickt". Jazeker. De meewarige blikken calculeer ik tevoren in. Tegen domheid die in de mode is valt immers niets te doen. "Maar iedereen googelt!" - "Ik ben niet Iedereen, suffie!"

In plaats van een zoekmachine als werkwoord te gebruiken hanteer ik liever gewoon het neutrale 'opgezocht'. Je adverteert daarmee niet onnodig en je laat het open hoe een ander liever zijn zaken opzoekt.
22-01-2017, 19:35 door Anoniem
Gefeliciteerd Duck Duck Go
23-01-2017, 10:04 door Anoniem
Het heeft er ook mee te maken dat DDG is toegevoegd aan Safari op iOS (iPhones en iPads). Hierdoor kun je daar nu kiezen uit Google, Yahoo, Bing en DDG. Dan is de (privacy) keuze gauw gemaakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.