image

Hof VS laat vonnis over e-mailtoegang Microsoft ongemoeid

dinsdag 24 januari 2017, 16:25 door Redactie, 1 reacties

Microsoft hoeft de Amerikaanse overheid geen toegang tot e-mails te geven die op buitenlandse servers zijn opgeslagen. Een verdeeld Amerikaans Hof van Beroep besloot het vonnis van vorig jaar juli ongemoeid te laten. Een rechter had eerder gesteld dat Microsoft de e-mails die zich in Ierse datacentra bevinden aan Amerikaanse inlichtingen- en opsporingsdiensten moet afstaan als die hierom vragen.

Microsoft ging hier tegen in beroep. Volgens de softwaregigant hebben de Amerikaanse autoriteiten geen bevoegdheid om e-mails in het buitenland via Microsoft op te vragen en moet dit via de juiste juridische kanalen worden gedaan. Het hof stelde in juli dat serviceproviders die zich in de Verenigde Staten bevinden niet kunnen worden gedwongen om toegang tot e-mails te verlenen die exclusief op buitenlandse servers zijn opgeslagen.

Het hof draaide het eerdere bevel om de e-mails af te staan dan ook terug. Nu besloten de rechters van het hof zich over de eigen uitspraak te buigen (pdf). Vier rechters wilden het vonnis herzien, terwijl vier andere rechters dit niet wilden. Daardoor blijft het vonnis nu ongemoeid, zo meldt persbureau Reuters.

Reacties (1)
25-01-2017, 12:20 door Anoniem
Wacht even, dus nu ging een entiteit die vooralsnog de jurisdictie niet had opnieuw na of ze zichzelf die jurisdictie niet toe zouden kennen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.