image

Australië waarschuwt politieke partijen voor mogelijke hacks

dinsdag 24 januari 2017, 17:03 door Redactie, 1 reacties

De Australische regering heeft in aanloop naar de verkiezingen de politieke partijen in het land gewaarschuwd om alert op mogelijke buitenlandse hacks te zijn. Volgende maand zal er een "ongekende" briefing over cybersecurity voor politieke partijen plaatsvinden, zo meldt ABC News.

De maatregelen volgen op berichten over hacks en beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit jaar staan er twee staatsverkiezingen in Australië gepland. "We willen dat iedereen over de juiste beschermingsmaatregelen beschikt", zegt staatssecretaris voor cybersecurity Dan Tehan. Tijdens de briefing volgende maand, waar ook de Australische geheime dienst aanwezig zal zijn, zullen mogelijke risico's worden besproken.

Volgens Tehan zijn er nog geen aanwijzingen dat Australische politieke partijen al zijn gehackt. "Maar dat houdt niet in dat we er niet voor moeten zorgen dat al onze politieke partijen over de juiste processen en procedures beschikken om zichzelf te beschermen." Eerder waarschuwde ook de Nederlandse overheid politieke partijen voor mogelijke hacks en vond er een briefing plaats waar de NCTV in samenwerking met de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten het dreigingsbeeld en handelingsperspectieven besproken.

Reacties (1)
25-01-2017, 17:03 door Anoniem
Effectieve informatiebeveiliging vereist zowel een zeker minimum aan technische kennis als een grote mate van discipline van alle betrokkenen. Mijn, vermoedelijk optimistische, inschatting is dat, zelfs na enige bijscholing, slechts de helft van Westerse politici over voldoende technische kennis zal beschikken en dat van van de mensen met voldoende technisch inzicht hooguit 80% de motivatie heeft om zich ook daadwerkelijk aan de noodzakelijke gedragsregels te houden. Daarmee vormen 60% van politici met waardevolle informatie een gigantisch lek, waardoor we ervan uit kunnen gaan dat gemotiveerde hackers bijna altijd die informative kunnen bemachtigen die voor hen interessant zou kunnen zijn
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.