image

Dropbox bewaarde door gebruikers verwijderde bestanden

woensdag 25 januari 2017, 10:30 door Redactie, 5 reacties

Een bug heeft bij cloudopslagdienst Dropbox ervoor gezorgd dat bestanden die gebruikers hadden verwijderd toch bewaard bleven. Onlangs klaagden verschillende Dropbox-gebruikers dat bestanden en mappen die ze jaren geleden hadden verwijderd opeens weer terug waren.

In een reactie stelt Dropbox dat een bug in de software ervoor zorgde dat sommige bestanden en mappen niet volledig van de servers werden verwijderd, ook al hadden gebruikers ze wel in hun Dropbox-account verwijderd. Bij het oplossen van de fout werden onbedoeld de bestanden in kwestie bij de gebruikers teruggeplaatst. De cloudopslagdienst zegt dat het bestanden die door gebruikers zijn verwijderd normaliter na 60 dagen van de Dropbox-servers verwijdert.

Wegens problemen met de metadata werden de bestanden in kwestie door Dropbox in quarantaine geplaatst en niet permanent verwijderd. Nu de bug is opgelost kunnen gebruikers de bestanden wel verwijderen zonder dat ze terugkeren.

Reacties (5)
25-01-2017, 10:33 door Anoniem
Yeah right. Ik begin haast te geloven dat deze 'bugs' met opzet geplaatst zijn.
25-01-2017, 11:39 door Anoniem
If it's not a bug it is a feature. This is not a bug, it's an undocumented feature.
25-01-2017, 13:11 door Anoniem
Daarom: eerst versleutelen, dan pas op dropbox zetten.
25-01-2017, 14:40 door Anoniem
Beter Dropbox, Google drive, Microsoft One helemaal niet gebruiken. Genoeg goede en gratis alternatieven buiten de "Five Eyes" landen.
30-01-2017, 11:10 door Anoniem
Door Anoniem: Beter Dropbox, Google drive, Microsoft One helemaal niet gebruiken. Genoeg goede en gratis alternatieven buiten de "Five Eyes" landen.
"Gratis alternatieven". If the product is free, you're the product ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.