image

9 maanden cel voor hacken iCloud-accounts Hollywoodsterren

woensdag 25 januari 2017, 10:56 door Redactie, 0 reacties

Een 29-jarige Amerikaanse man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden wegens het hacken van de iCloud- en Gmail-accounts van meer dan 300 mensen, waaronder minstens dertig Hollywoodsterren. Er zijn echter geen bewijzen dat de man voor het lekken van naaktfoto's van Hollywoodsterren in 2014, ook bekend als Celebgate of 'The Fappening', verantwoordelijk is.

Via phishingmails, die afkomstig van de provider van zijn slachtoffers leken, wist hij gebruikersnamen en wachtwoorden te stelen. In de phishingmails werden de slachtoffers opgeroepen om op een website in te loggen. Het ging om een phishingpagina die de inloggegevens naar de man doorstuurde. Met de gegevens wist hij toegang tot de iCloud- en Gmail-accounts te krijgen en zo persoonlijke informatie te achterhalen, waaronder gevoelige foto's en video's.

De man sloot eind vorig jaar een akkoord met justitie waarin hij voor strafvermindering schuld bekende. Naast de gevangenisstraf moet de man een niet nader genoemd slachtoffer 5700 dollar betalen die 11.400 dollar aan therapie had uitgegeven, zo meldt de Chicago Sun-Times.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.