image

IDC: Amerikanen maken zich meer zorgen over privacy

woensdag 25 januari 2017, 12:26 door Redactie, 3 reacties

Amerikanen maken zich meer zorgen over hun privacy wat gevolgen voor hun gedrag kan hebben, zo stelt marktvorser IDC aan de hand van eigen onderzoek. 84 procent van de 2500 Amerikanen die werden ondervraagd zegt bezorgd te zijn over de veiligheid van hun persoonlijke identificeerbare informatie.

70 procent maakt zich daarbij meer zorgen dan een paar jaar geleden en in de leeftijdsgroep 18 tot 35 jaar zijn de zorgen groter dan bij mensen van 36 tot 50 jaar. Volgens IDC kan deze ontwikkeling vergaande gevolgen voor bedrijven hebben die persoonsgegevens verzamelen. "Bewustzijn en groeiende prikkelbaarheid over blootstelling van gegevens lijken ervoor te zorgen dat consumenten serieus hun gedrag gaan aanpassen", aldus de marktvorser.

Nu technologie steeds meer onderdeel van het dagelijkse leven wordt en bedrijven en overheden meer gegevens uitwisselen om diensten en producten aan te bieden, kunnen mensen zich overweldigd voelen en meer anonimiteit verlangen. Als mensen vervolgens vinden dat hun privégegevens risico lopen kunnen ze actie ondernemen, stelt IDC. Zo kunnen ze hun koopgedrag of loyaliteit aanpassen om organisaties voor datalekken te straffen. Volgens IDC is het dan ook belangrijk dat bedrijven hiermee rekening houden bij het verwerken en verzamelen van persoonsgegevens.

Reacties (3)
25-01-2017, 12:45 door Anoniem
In de VS is het dan ook schering en inslag met bedrijven die allerlei gegevens verliezen... Snowden begrijpen ze nog steeds niet... Zelfs niet met de dick-pic uitleg van onze engelse comediant in de VS.
25-01-2017, 19:40 door karma4
Amerikanen die bezig met zijn met privacy. Dat is een tegenspraak bij de twee woorden.
Ze zijn gek op het bekend zijn, het rondbazuinen hoe goed ze zelf wel niet zijn, hoeveel ze verdienen welke van de 2 partijen het ware geloof is en welke hel en verdoemnis. De zaken die het daglicht niet kunnen velen, ja dat is wat anders.
Een twitterende president die de journalistiek verketterd en liefst monddood heeft. Het is een beeld wat er bij past.
26-01-2017, 15:33 door Anoniem
@Anoneim (12:45): In NL zijn ook ong. 4000 gevallen van datalekken gemeld afgelopen jaar...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.