image

Provider adviseert klanten footballclub als wifi-wachtwoord

woensdag 25 januari 2017, 15:54 door Redactie, 3 reacties

Eén van de grootste internet- en kabelproviders van de Verenigde Staten heeft klanten deze week geadviseerd hun wifi-wachtwoord te veranderen in de naam van één van de twee American footballclubs die de finale van de Amerikaanse Superbowl spelen. Volgens Spectrum konden klanten op deze manier aan gasten laten zien van welk team ze fan zijn. Het advies zorgde echter voor golf van kritiek.

"Wat is er mis met jullie? Waarom zou je ooit adviseren om eenzelfde wachtwoord te gebruiken?", aldus een reactie op Twitter. Veel mensen hekelden het slechte beveiligingsadvies en vroegen de internetprovider om de tweet te verwijderen. Sommige critici denken dat Spectrum eigenlijk wifi-naam bedoelde. De tweet is inmiddels verwijderd, maar nog wel in de cache van Google te vinden.

Image

Reacties (3)
25-01-2017, 16:44 door Anoniem
Ik denk dat ze de naam bedoelden maar dat de marketingafdeling (niet gehinderd door enige technische kennis) er een zooitje van heeft gemaakt.
26-01-2017, 09:43 door Anoniem
Om een of andere reden gok ik dat ze eigenlijk SSID bedoelden maar er een beetje een (nog grotere) puinhoop van gemaakt hebben...
26-01-2017, 10:08 door Anoniem
Als dit gebruikers beweegt om het standaard wachtwoord te wijzigen, dan is er al een belangrijke stap gemaakt...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.