image

Oracle waarschuwt voor einde Java-ondersteuning Firefox

maandag 6 februari 2017, 11:26 door Redactie, 4 reacties

Oracle heeft Java-ontwikkelaars gewaarschuwd dat Firefox binnenkort geen Java-plug-in meer ondersteunt, waardoor de browser geen Java-applets kan starten. Al een jaar geleden waarschuwde Oracle dat browserontwikkelaars zouden gaan stoppen met het ondersteunen van de Java-plug-in.

Onlangs maakte Mozilla bekend dat Firefox 52, met uitzondering van Adobe Flash Player, geen plug-ins meer ondersteunt die de oude Netscape Plug-in API (NPAPI) gebruiken, waaronder Java. Gebruikers die niet zonder NPAPI-plug-ins kunnen kregen van Mozilla het advies om op de Firefox Extended Support Release-versie over te stappen. Deze versie blijft voorlopig nog wel de NPAPI-plug-ins ondersteunen.

Volgens Oracle is het voor applicaties aan de serverkant niet mogelijk om het verschil tussen de standaard en ESR-versie van Firefox op te merken. "Getroffen gebruikers moeten mogelijk dan ook aanvullende instructies krijgen hoe ze kunnen zien dat ze de ESR-versie gebruiken, in plaats van dat ontwikkelaars een controle aan de serverkant inbouwen", zo stelt het softwarebedrijf. Mozilla zal de ESR-versie in kwestie een jaar lang van beveiligingsupdates voorzien. Oracle adviseert ontwikkelaars en gebruikers die nog steeds van Java-plug-ins Firefox gebruikmaken dan ook om een andere oplossing te overwegen.

Reacties (4)
06-02-2017, 14:00 door Anoniem
Volgens Oracle is het voor applicaties aan de serverkant niet mogelijk om het verschil tussen de standaard en ESR-versie van Firefox op te merken.

User agent uitlezen is zo 2000.
06-02-2017, 16:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-02-2017, 19:16 door Anoniem
Grappige circelredenering van Orakel

Er zijn belangrijke verschillen tussen de ESR en de gewone versie.
In de ESR versie zitten een aantal functionaliteiten niet.
Als je op iets detecteert en het zit er niet in dan weet je dat je mogelijk te maken hebt met een ESR versie of een oudere versie waar die Java support nog wel in zit.

Maar, hee, wat is erop tegen om direct te detecteren op javaplugin aanwezigheid?
Doen malware aanbieders ook.
Dus als de java plugin als aanwezig wordt gedetecteerd heb je te maken met een ESR browser die die Java plugin ook nog ondersteunt.
Anders had je de plugin ook niet gedetecteerd.

Dus wat is nou eigenlijk het probleem?

Maar het is sowieso wel raadzaam om alvast uit te kijken naar een andere browser omdat Mozilla zelf de support voor Mozilla (prodcuten) steeds verder aan het opheffen is.
Die java plugin is binnen die context maar een dingetje als de kans bestaat dat de browser het zelf niet gaat overleven.
06-02-2017, 20:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.