image

Huis van Afgevaardigden VS voor bescherming oude e-mails

dinsdag 7 februari 2017, 09:29 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft voor een wetsvoorstel gestemd om e-mails van 180 dagen en ouder beter tegen opsporingsdiensten te beschermen. De Email Privacy Act moet een maas in de wet herstellen waardoor de Amerikaanse overheid op dit moment zonder gerechtelijk bevel communicatie van meer dan 180 dagen oud bij providers zoals Google en Yahoo kan opvragen.

In het verleden is al geprobeerd om de situatie recht te zetten, maar een soortgelijk wetsvoorstel redde het niet in de Amerikaanse Senaat. Google is blij met de steun vanuit het Huis van Afgevaardigden. "Deze wet verhelpt een maas in de grondwet, die de overheid toestaat om zonder gerechtelijk bevel de inhoud van e-mails op te vragen, wat in strijd met het vierde amendement is", aldus Richard Salgado van Google. Volgens Salgado zorgt de wetgeving ervoor dat het vierde amendement de inhoud van e-mails op dezelfde beschermt als spullen in een huis. Het is nu aan de Amerikaanse Senaat om zich opnieuw over het wetsvoorstel te buigen.

Reacties (1)
07-02-2017, 11:27 door Anoniem
Snap dit niet helemaal. De grondwet gaat toch boven eventuele andere wetten?
Dus als iets in strijd is met het 4de amendement, kan google dat verzoek op die grond weigeren. Waarom moet er dan een wet gemaakt worden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.