image

Student krijgt voorwaardelijke celstraf voor Android-malware

maandag 6 februari 2017, 17:06 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaanse student aan de Carnegie Mellon Universiteit is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar wegens het ontwikkelen en verkopen van Android-malware. Daarnaast moet hij een taakstraf van 300 uur volbrengen, zo meldt de Associated Press.

De student, die tevens stagiair was bij beveiligingsbedrijf FireEye, was de ontwikkelaar van de Dendroid-malware. Eenmaal actief op een toestel kon de malware sms-berichten en bestanden stelen, foto's maken, de surfgeschiedenis uitlezen en gesprekken opnemen, zonder dat slachtoffers dit door hadden. De Amerikaan was naar eigen zeggen ruim een jaar bezig met de ontwikkeling van de Android-malware. Hij verkocht Dendroid op het Darkode-forum, een groot forum voor cybercriminelen dat in 2015 door de FBI offline werd gehaald. De student had een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar kunnen krijgen.

Reacties (3)
06-02-2017, 20:54 door Anoniem
Dus als een student malware maakt, dit verkoopt aan mensen met criminelen intenties is dit strafbaar. Creëert een bedrijf malware (Hackingteam) en verkoopt dit aan mensen met criminelen intenties (schending van de rechten van de mens) is dit helemaal prima
07-02-2017, 01:30 door Anoniem
Eigenlijk zou men een beroepsverbod op moeten kunnen leggen. Zwarte hoedjes met veroordeling aan blijven nemen als bedrijf is not done en unfair ten opzichte van hen die wel wit blijven. Er zijn tegenwoordig genoeg legale diensten om je skills te verbeteren, CTF's en bug bounty programma's maar ja als blackhat kun je aan het grote geld komen.
07-02-2017, 10:05 door Anoniem
Laten we straffen humaan houden. Een beroepsverbod betekent dat je effectief levenslang gestraft wordt. Dan zijn er nog twee opties open: hamburgers bakken of het criminele pad op. Een black-hat die zijn straf uitzit moet daarna weer aan de slag kunnen op het rechte pad.

(Bij recidive gaan we strengere maatregelen nemen)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.