image

Wetenschappers ontwikkelen slimme privacy-app voor Android

vrijdag 10 februari 2017, 14:07 door Redactie, 3 reacties

Wetenschappers hebben een slimme privacy-app ontwikkeld die de privacy van Android-gebruikers moet beschermen. Privacy Assistant is ontwikkeld door een team van de Carnegie Mellon University. De app maakt gebruik van machine learning om gebruikers meer controle over hun privacy te geven.

Zo vraagt Privacy Assistant aan het begin een aantal eenvoudige vragen om de voorkeuren van de gebruiker te leren, waarna er verschillende aanbevelingen worden gedaan om de instellingen te wijzigen. Het gaat dan bijvoorbeeld om apps die toegang tot de locatiegegevens en adresboeken willen. "Eerdere studies hebben aangetoond dat mensen met veel privacyinstellingen voor hun apps niet bekend zijn, of spijt hebben van eerder gegeven permissies", zegt hoogleraar informatica Norman Sadeh.

Uit onderzoek van Sadeh blijkt dat mensen in verschillende categorieën vallen, afhankelijk van welke applicaties ze toegang tot hun gegevens geven. De Privacy Assistant bepaalt in welke categorie iemand valt. Iets waarvoor machine learning wordt toegepast. Een eerder gehouden test met de Privacy Assistant laat zien dat mensen de meeste aanbevelingen die worden gedaan opvolgen. De Privacy Assistant werkt op Android 5 en nieuwer en vereist een geroot toestel.

Reacties (3)
10-02-2017, 15:32 door Anoniem
Carnegie Mellon wetenschappers? Waren dat nu niet juist niet die lieden die tor trachten onderuit te halen ten behoeve van surveillance door de bekende overheidsdiensten.

Op deze Uni werken lieden die de Duivel trachten uit te drijven met Beëlzebub.

Wie staan er nog idealiter aan de kant van de eindgebruiker en wie heeft al gekozen te collaboreren met de globale multinationale elite krachten?

Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Wetenschappelijke integriteit is al lang het raam uit,, als het ooit al bestond.
10-02-2017, 16:44 door Anoniem
Citaat: “De Privacy Assistant werkt op Android 5 en nieuwer en vereist een geroot toestel.”

Dat beperkt de draagwijdte nogal. De argelozen onder ons weten vast niet hoe ze hun Android moeten rooten en juist zij hebben privacy-advies nodig.
10-02-2017, 20:47 door johanw
Vreemd dat het vanaf Android 5 werkt. Android 6 en hoger heeft z'n eigen privacy settings, en versies tm 4.4 en vanaf 6 werken goed met de gouden standaard op dat gebied: Xprivacy. Dat vereist ook root (tm 4.4) en zelfs een custom recovery (vanaf 6). Alleen met 5 werkt dat niet zo soepel samen, dus ik ben benieuwd hoe ze dat technisch aangepakt hebben. Volgens de omschrijving op Google Play werkt het trouwens ALLEEN MAAR op Android 5, een versie voor 6 is aangekondigd. Misschien een soort replacement van Apps Ops?

Wel typisch dat ze zelf ook usage statistieken verzamelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.