image

Professor Bart Jacobs wint security en privacy award

vrijdag 10 februari 2017, 16:14 door Redactie, 1 reacties

Professor Bart Jacobs van de Radboud Universiteit heeft de SURF Security en Privacy Award 2017 ontvangen. Jacobs krijgt de Award voor zijn verdiensten op het gebied van security en privacy. De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, initiatief, of idee dat een grote bijdrage aan het collectieve beveiligingsniveau van de Nederlandse hogeronderwijs- en onderzoeksinstellingen heeft geleverd.

"Professor Jacobs heeft veel belangrijk werk verricht op het gebied van internetsecurity en privacy. Voorbeelden hiervan zijn het vernieuwende securityonderzoek naar de OV-chipkaart, zijn inzet om attribuut-gebaseerde privacyvriendelijke authenticatie voor elkaar te krijgen en meer recent het PEP-project. Het is belangrijk dat zulk onderzoek wordt gestimuleerd", aldus Wim Biemolt, voorzitter van SURFcert.

Naast zijn onderzoekswerk prijst de jury ook de bijdrage van Jacobs aan de discussie over security en privacy in het publieke domein. "Zijn artikelen in de pers en optredens op tv zijn noodzakelijk voor de bewustwording over deze onderwerpen", laat Biemolt weten. Met de Award is een prijs van 2500 euro gemoeid. Het geldbedrag kan Jacobs gebruiken voor zijn werk op security- en privacygebied.

Reacties (1)
13-02-2017, 14:26 door Anoniem
Goed bezig Bart. Vooral zo door gaan, en veel jonge mensen opleiden in feitelijk gegrond kritisch denken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.