image

Microsoft-patchdinsdag voortaan zonder Security Bulletins

dinsdag 14 februari 2017, 10:54 door Redactie, 1 reacties

Als Microsoft vanavond de beveiligingsupdates voor februari uitbrengt zullen er voor het eerst tijdens patchdinsdag geen Security Bulletins worden gepubliceerd. Via de Security Bulletins gaf Microsoft informatie over het aantal verholpen kwetsbaarheden en de software waarvoor de update was.

Volgens Microsoft hebben gebruikers om een andere manier gevraagd om de informatie te benaderen. Hierop heeft de softwaregigant de Security Updates Guide ontwikkeld. Een nieuw portaal dat gebruikers informatie over beveiligingslekken en -updates laat filteren, bijvoorbeeld op cve-nummer, productnaam, datum en Knowledge Base-nummer. Ook is het mogelijk om producten uit het overzicht te verwijderen.

"Het verkrijgen van informatie over problemen die door een patch worden verholpen, alsmede de mogelijke nadelen, is essentieel voor het proces. Zonder dit is het onmogelijk om de tijd te bepalen om een patch te testen en binnen het netwerk te installeren, of om te bepalen om de patch wel of niet uit te rollen. Daarom zijn publicaties zoals Microsofts Security Bulletins zo belangrijk", aldus het Duitse anti-virusbedrijf G Data.

De virusbestrijder stelt dat de Security Updates Guide eenvoudiger is te doorzoeken dan de traditionele Security Bulletins, maar dat het uiteindelijk om de inhoud gaat. Microsoft zou van plan zijn om dezelfde informatie uit de Bulletins aan de Guide toe te voegen, maar in het geval van de patchdinsdag van januari, toen de Security Updates Guide tegelijkertijd met de Security Bulletins verscheen, bleek dat niet alle content van de Security Bulletins was toegevoegd. "Tot nu toe is de informatie erg beperkt", aldus G Data. De virusbestrijder benadrukt dat het voor systeembeheerders essentieel is om zoveel mogelijk over patches te weten en het de vraag is of de nieuwe Security Updates Guide aan de verwachtingen zal voldoen.

Reacties (1)
14-02-2017, 11:16 door Anoniem
Ik wacht wel een week of twee om de kat uit de boom te kijken.

K.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.