image

Zakelijke Gmail-gebruikers ontvangen meer malware

vrijdag 17 februari 2017, 07:39 door Redactie, 3 reacties

Zakelijke Gmail-gebruikers ontvangen veel meer malware en phishingmails op hun account dan privégebruikers, zo heeft Google tijdens de RSA Conferentie in een presentatie over gerichte e-mailaanvallen laten weten. "Aanvallers lijken hun doelwit op basis van verschillende eigenschappen te kiezen, zoals omvang en het soort organisatie en het land en soort sector waarin het opereert", zegt Ali Zand van Google.

Zo blijkt dat non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen meer malware ontvangen, terwijl bedrijven juist vaker met spam en phishingmails worden bestookt. Over het geheel genomen ontvangen zakelijke Gmail-gebruikers 4,3 keer meer malware en 6,2 keer meer phishingmails dan privégebruikers. Volgens Zand laten de cijfers zien dat organisaties hun verdediging op hun eigen, gepersonaliseerde dreigingsmodel moeten afstemmen, aangezien geen enkele zakelijke gebruiker met dezelfde aanvallen te maken krijgt.

Reacties (3)
17-02-2017, 13:00 door Anoniem
Ik ben tot nu toe erg tevreden over de G-Suite.
Hele familie is over en we hebben daardwerkelijk nooit spam.
Dat Google dan weer goed.
17-02-2017, 20:56 door Anoniem
Lijkt me nogal evident en te liggen aan het soort 'volk'...
nonprofit toko's mailen en klikken naar alles en iedereen... Natuurlijk lopen die meer kans op malware. het zijn de geitenwollensokken gebruikers, de mensen die alles uitproberen (heb ik echt een gratis apple macbook gewonnen?) enzovoorts.

phishing lijkt me iets voor iemand waar wat te halen valt... nonprofit organisaties (translink OV kaart uitgezonderd) is dat per definitie niet... dus ook hier lijkt me logica toepasbaar.

zakelijke gebruikers an sich meer malware, ook hier lijkt me het simpel.. de gemiddelde zakelijke gmail gebruiker die ik ken heeft 40.000 contacten, de gemiddelde prive gebruiker heeft 40 contacten... dat ze dan 4 tot 6 keer meer ontvangen aan bagger lijkt me dan toe te schrijven aan de spamfilters van googol.

Klinkt een beetje als 'mensen die kansas wonen hebben meer kans op natuurgeweld dan mensen die in lutjebroek wonen"...
18-02-2017, 12:23 door Jodelie - Bijgewerkt: 18-02-2017, 12:25
In 2013 ben ik gestopt met Gmail, ik heb er nog geen dag spijt van gehad.Ik ben nadien een eigen mailserver begonnen, kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Wanneer ik spam of ongewenste mail krijg maak ik netjes een filter aan en krijg vervolgens nóóit meer post van zo'n afzender omdat het netjes wordt verwijderd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.