image

Australische privacycommissaris lekt adressen via cc-blunder

zaterdag 18 februari 2017, 06:05 door Redactie, 2 reacties

De Australische privacycommissaris heeft via een cc-blunder de e-mailadressen van meer dan 300 mensen gelekt, precies in de week dat bekend werd dat Australië een meldplicht datalekken krijgt. De Commissaris voor Privacy en Databescherming had een uitnodiging voor een forum over informatiebeveiliging gestuurd.

De e-mail bevatte echter de e-mailadressen van alle uitgenodigde personen. De privacycommissaris heeft vervolgens iedereen via een tweede e-mail gevraagd het bericht te verwijderen. Tegenover het Australische radiostation 3AW laat de commissaris weten dat het voornamelijk om interne overheidsadressen ging en er nog geen klachten over de blunder zijn binnengekomen.

Reacties (2)
18-02-2017, 20:49 door Anoniem
tja.. zo zie je maar weer dat je voor vakkennis niet bij een persoon moet zijn die zo slecht is dat ie alleen nog maar ambtenaar kon worden..
19-02-2017, 08:48 door karma4
Door Anoniem: tja.. zo zie je maar weer dat je voor vakkennis niet bij een persoon moet zijn die zo slecht is dat ie alleen nog maar ambtenaar kon worden..
Als hij Facebook of google verzonnen had weet je dat de vakkennis tegen je gebruikt wordt. Je zult er toch wat tegenover moeten zetten, de enige optie die je daarbij hebt is een ambtenaar al degeen die alle burgerbelangen invult.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.