image

EFF: Ongeveer helft webverkeer beveiligd via https

woensdag 22 februari 2017, 10:27 door Redactie, 1 reacties

Ongeveer de helft van al het webverkeer is inmiddels beveiligd via https, zo stelt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF op basis van cijfers van Chrome- en Firefox-gebruikers. "In andere woorden, we zijn halverwege een veiliger web dat via https beschermd wordt tegen afluisteren, het kapen van content, stelen van cookies en censuur", aldus Gennie Gebhart van de EFF.

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging is een van de partijen achter Let's Encrypt, de gratis certificaatautoriteit die een volledig versleuteld web als doel heeft. Volgens Gebhart is de nu bereikte mijlpaal een combinatie van verschillende overwinningen van techbedrijven, contentaanbieders, kleine websites en eindgebruikers. Met name Let's Encrypt speelde een belangrijke rol. De certificaatautoriteit heeft inmiddels meer dan 28 miljoen ssl-certificaten uitgegeven voor het versleutelen van webverkeer.

De EFF stelt echter dat er nog veel meer werk te doen is, aangezien een volledig versleuteld web het einddoel is. Tot die tijd krijgen gebruikers het advies om plug-ins zoals HTTPS Everywhere te gebruiken en in het geval ze een website hebben daarvoor een gratis ssl-certificaat te regelen.

Reacties (1)
22-02-2017, 21:12 door Anoniem
Al dit encrypten is misschien juist VOOR de NSA en verwanten.
Nu weten ze precies welke data belangrijk is.
En die SSL encryptie hebben ze zelf gemaakt, dus makkelijk te kraken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.