image

Toename van klachten over telefoonscammers in VS

zaterdag 4 maart 2017, 14:35 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten hebben vorig jaar meer mensen over telefoonscammers geklaagd die zich voordoen als Microsoftmedewerker of overheidsfunctionaris dan het jaar daarvoor, zo stelt de Amerikaanse toezichthouder FTC. In totaal ontving de FTC zo'n 3,1 miljoen klachten van particulieren.

Ruim 400.000 klachten gingen over zogeheten "imposter scams", waarbij iemand zich voordoet als een betrouwbare partij en vervolgens probeert om slachtoffers geld te ontfutselen. Er zijn inmiddels meer klachten over deze vorm van fraude dan over identiteitsfraude. "Onze laatste gegevens laten zien dat imposter scams een ernstig en groeiend probleem zijn", zegt Thomas Pahl van de FTC. De stijging van het aantal klachten zou vooral te maken hebben door telefonische oplichters die zich als overheidsfunctionaris voordoen en bijvoorbeeld stellen dat er nog een openstaande boete is die moet worden betaald.

Reacties (1)
04-03-2017, 17:06 door Anoniem
In de Verenigde Staten wonen 310 miljoen mensen en er zijn nog eens miljoenen bedrijven. 3,1 miljoen klachten is 1% van de bevolking en een aanzienlijke schadepost. Toch is er nog steeds geen actie tegen de veroorzakers?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.