image

Beveiligingsexpert Jonathan Zdziarski naar Apple

dinsdag 14 maart 2017, 15:46 door Redactie, 1 reacties

Forensisch wetenschapper en beveiligingsexpert Jonathan Zdziarski gaat voor Apple werken, zo heeft hij via zijn eigen website bekendgemaakt. Zdziarski gaat bij het Security Engineering en Architectuur team van Apple aan de slag. "Ik verheug me om te gaan samenwerken met een gelijkgestemde groep mensen die net zo gepassioneerd zijn over het beschermen van de veiligheid en privacy van anderen", aldus de expert.

Naar eigen zeggen is het een gewetensbeslissing om voor Apple te gaan werken. "Privacy is heilig; onze digitale levens kunnen zoveel over ons prijsgeven - onze interesses, onze diepste gedachten, en zelfs van wie we houden. Ik ben heel blij om met zo'n bijzondere groep mensen samen te werken die een passie delen om dat te beschermen."

Zdziarski lanceerde eind vorig jaar nog een tool om Mac-computers tegen spyware en ransomware te beschermen. Eerder claimde hij dat iOS 7 over een backdoor beschikte en dat iOS 8 sommige bestanden niet goed versleutelde. Ook liet hij zich uit in de zaak tussen Apple en de FBI.

Reacties (1)
14-03-2017, 17:15 door Anoniem
Dat betekent tegelijkertijd wel weer een verlies van een onafhankelijke kritische blik. Voorgoed.
Want de contractuele zwijgverplichting met boeteclausule is niet mals, zo her en der vernomen. Dat krijg je nooit meer bijelkaar gewerkt, alleen de lotto biedt dan nog uitkomst.
Nieuws met een heel dubbele kant al blijven er genoeg onderzoekers over die graag Apple producten onderzoeken. Apple onderzoek is per definitie goed voor de publiciteit van je onderzoek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.