image

Bluetooth-aanval kan Nest-camera's laten crashen

dinsdag 21 maart 2017, 11:41 door Redactie, 3 reacties

Verschillende beveiligingscamera's van fabrikant Nest zijn kwetsbaar voor een aanval via bluetooth waardoor een aanvaller de camera's tijdelijk kan uitschakelen. De kwetsbaarheden werden door onderzoeker Jason Doyle ontdekt. Vorig jaar oktober waarschuwde hij Google, dat Nest in 2014 overnam.

Een update voor de problemen is nog altijd niet verschenen, waarop Doyle zijn onderzoek en demonstratie van de aanval openbaar heeft gemaakt. Om de aanval uit te voeren moet een aanvaller wel binnen het bluetooth-bereik van de camera zijn. Vervolgens is het mogelijk om via een lange ssid-parameter of lang wifi-wachtwoord de camera te laten crashen of voor een periode van 60 tot 90 seconden offline te laten gaan. Aangezien gebruikers bluetooth niet kunnen uitschakelen is het wachten op een update. Een bron laat tegenover The Register weten dat er binnenkort een patch van Nest zal verschijnen.

Reacties (3)
21-03-2017, 13:40 door Anoniem
Op zich grappig om te doen maar het is niet echt een heel groot probleem. Alleen als je deze camera als bewakingscamera gebruikt maar dat lijkt me sterk.
21-03-2017, 20:27 door Anoniem
Door Anoniem: Op zich grappig om te doen maar het is niet echt een heel groot probleem. Alleen als je deze camera als bewakingscamera gebruikt maar dat lijkt me sterk.
Men moet geen wifi-camera voor beveiliging in willen zetten; rondlopen met een apparaat dat een hele berg jitter veroorzaakt op het wifi kanaal kan al voor missende beelden zorgen. Daarbovenop is een beveiligingscamera veelal kenmerkend in dat ze niet veel verplaatsen; moet dus makkelijk een daarvoor bestemde kabel aan te leggen zijn.
21-03-2017, 21:55 door Briolet
Door Anoniem: Men moet geen wifi-camera voor beveiliging in willen zetten; rondlopen met een apparaat dat een hele berg jitter veroorzaakt op het wifi kanaal kan al voor missende beelden zorgen.

Er zijn genoeg cameras met een ingebouwd SD kaartje die de beelden ook intern kunnen opslaan. Wifi storen helpt dan niet. Als je de verbinding verstoort, genereer je wel direct een waarschuwing over een verstoorde verbinding. Het storen werkt dan averechts.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.