image

GoDaddy neemt websitebeveiliger Sucuri over

vrijdag 24 maart 2017, 15:18 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse hostingbedrijf GoDaddy heeft websitebeveiliger Sucuri voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen. Sucuri biedt beveiligingsdiensten voor websites, zoals monitoring, firewalling en incident response, en houdt zich ook bezig met onderzoek naar webaanvallen. GoDaddy wil de diensten van Sucuri aan de eigen klanten gaan aanbieden, alsmede nieuwe beveiligingsproducten ontwikkelen.

Reacties (2)
24-03-2017, 15:51 door Anoniem
Regelmatig hun klanten naar terugverwezen omdat websites helemaal niet of maar gedeeltelijk opgeruimd waren. Vaak onterechte claims dat de site "secured" was. Soms gaan er vele pogingen over heen voordat ze eindelijk door hadden wat ze moesten weghalen en beveiligen.

Voordat iemand zegt: "had je dan niet kunnen helpen?" Dat doe ik precies door niet voor te kauwen wat ze precies moeten doen, ze moeten immers grondig de zaak aanpakken en niets missen. Een besmette site bevat vaak meerdere backdoors.

Toch is het meestal niet zo moeilijk om een besmette site te ontdoen van besmetting, met name bij een besmetting via de web server, dan kun je vaak alleen al aan de datum van bestanden zien welke verdacht zijn. Een slimme web security ondernemer werkt natuurlijk met een whitelist (hashes van schone bestanden), zodat je daar niet meer naar hoeft te kijken.
28-03-2017, 00:46 door Anoniem
GoDaddy met een waarschuwing: uit het certificerings crypto rapport:
RC4

Your server's encryption settings are vulnerable. This server uses the RC4 cipher algorithm which is not secure.
En meer onveiligheid hier: https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=www.godaddy.com

En die gaan juist anderen de maat nemen. Denk daar eens even goed over na.
Sucuri als web rep optuigvlag op de GoDaddy schuit? Zoiets?
Bulk CDN, neutraal tegen over wat voor content men transporteert.
Ze hadden beter deze kunnen overnemen: https://asafaweb.com/Scan?

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.