image

Opera waarschuwt voor wachtwoorden op http-sites

donderdag 6 april 2017, 15:41 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van de Opera-browser verschenen die gebruikers waarschuwt als ze hun wachtwoord of creditcardnummer op een http-site invullen. In dit geval verschijnt er een melding dat het inloggen niet veilig is. Eerder werd een zelfde maatregel al aan Chrome en Firefox toegevoegd.

Op deze manier willen de browserontwikkelaars voorkomen dat gebruikers hun inloggegevens op websites invoeren waar derden ze kunnen onderscheppen. Daarnaast moet het webontwikkelaars er toe bewegen om https voor hun website te implementeren. Sommige webmasters zijn echter niet gediend van de waarschuwing. Zo vroeg onlangs de beheerder van een website waar gebruikers via http moesten inloggen aan Mozilla om de melding in Firefox te verwijderen.

Image

Reacties (1)
10-04-2017, 13:50 door Anoniem
Ook op veel forums over allerlei onderwerpen kan je alleen met http inloggen. Een echt certificaat dat voor gewone mensen die een gewoon forum onderhouden is bijna niet te doen. Er is dan wel een certificaat dat steeds heel snel verloopt en wat je steeds weer moet verlengen, en daar staan ook handleidingen voor op internet, maar dan houden veel mensen het als snel voor gezien.

Als voorbeeld een niet bestaand forum dat bijvoorbeeld over koetjes (dieren) gaat. Gaat al snel in de papieren lopen als je https moet voor al je gebruikers. Daarnaast veel forums worden makkelijk overgenomen, iedere keer dat je inlogt is het een gok dat je admin account bijvoorbeeld niet wordt onderschept.

https is wel noodzakelijk, maar erg prijzig, en niet zo eenvoudig op te zetten als beginner zeker niet. Alle forums die ik ken van hobby forums zijn allemaal http bijvoorbeeld. (ook voor de admin, dat weet ik omdat ik zelf ook zo'n forum heb gehad.)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.