image

Stijging blackbox-aanvallen op geldautomaten in Europa

dinsdag 11 april 2017, 15:16 door Redactie, 3 reacties

Het aantal aanvallen in Europa op geldautomaten waarbij criminelen een extern apparaat aansloten en bijvoorbeeld de geldautomaat met malware infecteerden om zo de inhoud van de geldcassettes te kunnen legen is vorig jaar sterk gestegen ten opzichte van 2015. Dat meldt het European ATM Security Team.

De organisatie brengt fraude met betaalautomaten in kaart. Vorig jaar werden er 58 blackbox-aanvallen gerapporteerd waarbij 450.000 euro werd buitgemaakt. Een jaar eerder ging het nog om 15 aanvallen, maar werd er met een schadebedrag van 740.000 euro wel meer geld gestolen. "Hoewel de toename van blackbox-aanvallen reden tot zorg is, zijn we blij met de opmerking dat veel van deze aanvallen niet slagen", zegt EAST-directeur Lachlan Gunn. De cijfers van EAST zijn afkomstig van 21 Europese landen waar naar schatting ruim 375.000 geldautomaten staan.

Image

Reacties (3)
11-04-2017, 15:26 door Anoniem
'Demissionair minister acht het dringende noodzaak per direct alle geldautomaten te verwijderen uit de openbare ruimte en over te gaan tot volledig digitaal betalingsverkeer'
11-04-2017, 20:02 door Anoniem
Dat maakt toch niet zoveel uit, immers, de banken mogen gewoon geld aanmaken. Alleen de productiekosten van het biljetpapier zijn dus de werkelijke kosten, in dit monetaire systeem. Jammer, dat het zo moeilijk is in Nederland een banklicentie te bemachtigen.
12-04-2017, 08:15 door Anoniem
Door Anoniem: Dat maakt toch niet zoveel uit, immers, de banken mogen gewoon geld aanmaken. Alleen de productiekosten van het biljetpapier zijn dus de werkelijke kosten, in dit monetaire systeem. Jammer, dat het zo moeilijk is in Nederland een banklicentie te bemachtigen.


Jouw reactie klopt niet.
Een bank mag en kan zelf geen geld maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.