image

Ziekenhuis VS schakelt computersysteem uit wegens virus

dinsdag 11 april 2017, 15:53 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis heeft dit weekend uit voorzorg het gehele it-systeem uitgeschakeld nadat er een virus was ontdekt. Exacte details zijn echter onduidelijk. Zo meldt de Amerikaanse televisiezender WGRZ dat er in een e-mail een virus was ontdekt. WBEN NewsRadio 930 spreekt echter over een infectie van het systeem.

Het zou met name om het e-mailsysteem gaan waardoor er nog altijd geen e-mails kunnen worden verstuurd en ontvangen. Vanwege de voorzorgsmaatregel moest het ziekenhuispersoneel op papier terugvallen en rapporten en recepten met de hand opstellen, zo meldt WGRZ. Inmiddels hebben de FBI en staatspolitie een onderzoek ingesteld. Om wat voor virus het precies gaat wil het ziekenhuis niet laten weten. Ook is onduidelijk wat er nu precies is gebeurd.

Het ziekenhuis stelt in een verklaring tegenover The Buffalo News dat het systeem "down" ging, wat erop lijkt te duiden dat het geen geplande uitschakeling was. Een woordvoerder van het Erie County Medical Center stelt verder dat patiëntgegevens niet in gevaar zijn omdat het ziekenhuis over back-ups beschikt. Wanneer het systeem weer online komt is nog onbekend. De woordvoerder hoopt dat de situatie in een aantal dagen zal zijn opgelost.

Reacties (1)
11-04-2017, 19:33 door karma4 - Bijgewerkt: 11-04-2017, 19:37
he een nieuwe naam van een groot bedrijf, er zullen er best meer zijn waarvan de software is ingekocht. https://www.omnicell.com/News_and_Events/Press_Releases/Erie_County_Medical_Center_Selects_Omnicell_G4_Medication_Management_Solutions.aspx De marktverdeling in 2015 https://www.reactiondata.com/wp-content/uploads/2015/01/Healthcare-Tech-Purchasing-20151.pdf
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.