image

Microsoft blokkeert Windows 7-updates voor nieuwe processors

zaterdag 15 april 2017, 07:32 door Redactie, 64 reacties

Microsoft is begonnen om op sommige systemen met nieuwe AMD- en Intel-processors updates voor Windows 7 en 8.1 te blokkeren. De maatregel kwam vorige maand al in het nieuws, maar wordt nu door de softwaregigant gehandhaafd, wat inhoudt dat gebruikers geen updates meer ontvangen.

Verschillende gebruikers en Ars Technica melden dat op sommige systemen een pop-up verschijnt dat de gebruikte processor alleen door Windows 10 wordt ondersteund en niet op de gebruikte Windowsversie. Daardoor lopen gebruikers belangrijke beveiligingsupdates mis. Het gaat onder andere om de Kaby Lake-processors van Intel en de Ryzen-processors van AMD.

In het geval van de Skylake-processors van Intel zullen die alleen op de systemen van 16 specifieke fabrikanten nog updates ontvangen. Ook eigenaren van een systeem met de AMD Carrizo-processor kregen de melding dat de processor niet meer wordt ondersteund, maar dit is een fout en zal via een toekomstige update worden verholpen, zo liet Microsoft eerder deze week weten.

Image

Reacties (64)
15-04-2017, 07:42 door Anoniem
Tijd voor een upgrade naar Linux?
15-04-2017, 08:18 door Anoniem
Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.
15-04-2017, 08:54 door Anoniem
... a processor that is designed for the latest version of Windows.
Waarom moeten ze dat nou weer omdraaien? Ik twijfel er niet aan dat Microsoft met grote processorfabrikanten samenwerkt, maar een processorfabrikant zal niet een hele generatie van zijn processorarchitectuur uitsluitend voor gebruik met een versie van Windows 10 geschikt maken, ze kijken wel beter uit. Het is hier Microsoft die een keuze maakt in wat ze wel en niet onderdsteunen in welke versie van Windows.

Zo'n omdraaiing is een leugen. In plaats van de waarheid dat ze zelf voor een beperking kiezen laten ze het klinken alsof de processorfabrikant die keuze heeft gemaakt. En dat de klant een foute combinatie van hard- en software heeft gekozen. Alleen worden updates geblokkeerd, wat betekent dat de betreffende Windows-versies op dat moment al op die hardware draaien. Ik weet niet of dat in alle gevallen probleemloos is, en ik claim ook niet dat Microsoft geen goede redenen heeft om voor deze beperking te kiezen, ik weet er te weinig van om dat te kunnen beoordelen; ik val over de leugenachtige omdraaiing in de pop-up.

Ik heb in de loop van de decennia diverse keren de indruk gekregen dat Microsoft primair een marketingorganisatie is. Het sterkst was dat toen bij een vroegere werkgever een horde Microsoftmedewerkers langdurig over de vloer kwam om een conversie te begeleiden. Op alle niveau's waar ik mee in aanraking kwam, tot techneuten aan toe, kreeg ik de indruk tegelijk ook met verkopers te maken te hebben. Die indruk werd mede aangewakkerd door precies het soort formuleringen als in deze pop-up staat: alles wat ze uiten wordt gemasseerd om een gewenst effect te bereiken, ook als daarmee de waarheid geweld wordt aangedaan.

Alleen wordt mijn indruk nou juist in hoge mate negatief beïnvloed door dat soort taal. Voor mij is dat (ongeacht wie het doet) een overduidelijk signaal dat het belang van de klant in de verste verte niet voorop staat.
15-04-2017, 09:08 door karma4
Dat gedram van die loekies, laten we eens fact checking doen.
http://hothardware.com/news/microsoft-to-optimize-windows-10-for-kaby-lake-and-zen
https://www.techpowerup.com/231073/amds-ryzen-cpu-series-will-need-modern-linux-kernel-for-proper-support
http://www.pcworld.com/article/3173618/linux/kaby-lake-is-unleashed-with-kernel-410.html
Wil je met ryzen of kaby lake met een nieuw moederbord uit de voeten dan zul je naar de laatste Linux versie moeten.
Met de nieuwigheid in timing kun je nog steeds issues verwachten. Het heet de bleeding edge bij vernieuwing.

Kon je gratis van 7 en 8.1 naar de laatste versie is het land te klein, Je moet op verouderde omgevingen doorgaan.
Nah koop dan ook geen nieuwe spullen, speel net met nieuwe software en houd alles bij het oude en zeur niet.

Koop je wel nieuwe spullen, zorg dan dat je alles onderling afstemt op neiuw. Nieuwe spelletjes, nieuw OS, nieuwe hardware. Vermaak je er meer en zeur niet.

De kosten? Verwacht 5% voor de hardware 15% voor de software en de rest 80% is je verloren tijd waar je nuttigere zaken had kunnen doen. Zie het als leuk vermaak waar je geld mee kwijt bent en zeur niet.
Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.


Verbazend en vermoeiend dat die merkverslaafden zoveel moeite doen om een geloofsbelijdenis te doen in techniek. Het zijn nu de dagen om daar in een andere hoek aan te doen.

Als een spiksplinternieuwe auto bij de VW haalt ga je toch ook niet zeuren dat er kever technologie in moet. Doe je het andersom in een oude auto nieuwe technologie (moderne power motor) dan zul je aan veel meer zaken veranderingen moeten aanbrengen. Ga nu niet zeuren dat de nieuwe volvo's geen fiat onderdelen verdragen.
15-04-2017, 09:50 door Anoniem
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).
15-04-2017, 10:17 door Anoniem
Door Anoniem: Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.
Bij mij was de overstap 6 jaar geleden geloof ik. Na voortdurende crashes, bevroren schermen en updates-ellende ben ik overgestapt op Linux en Unix. Wat een verademing. Ik ga nooit meer terug.
15-04-2017, 10:18 door karma4
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.
Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).

Probeer het eens met alle cliënt-side opties die door de grote commerciële jongens (SAP IBM Oracle EPIC etc) aangeboden worden. Dan heb je meteen de afhankelijkheid, je wil niet iets wat al goed werkt op eigen houtje zien over te bouwen, dat Linux mensen dat prachtig vinden tja. Het verdient wel goed.

Het OS maakt niets uit met softwareontwikkeling. Je moet weten hoe je iets releasematig met versies snel en eenvoudig kan onderhouden. Het gaat om de principële functionaliteit met het achterliggende bedrijfsdoel niet om de tooltjes.
De huidige tijd lijkt zicht te focussen op neerzetten van doosjes en tooltjes en niet om de principiële functionaliteit.

Leg eens uit wat het neerzetten van 10.000 virtuele doosjes en daarnaast hele verzamelingen tooltjes voor nut heeft voor neems eens de bakker om de hoek. Ga jij brood bij bakker Bart halen omdat de oven Linux ... gebruikt en de kassa OS ... of ga je er naar toe omdat het brood bevalt.
15-04-2017, 10:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).
Ligt er maar net aan wat je ontwikkelt....

Beetje een kortzichtig antwoord dit. Veel van de redenen komen uiteindelijk uit op persoonlijke voorkeur. Uiteraard zijn er tools die beter werken op Linux maar dit valt reuze mee.

Maar goed terug naar het artikel....
Volgens mij mag je hier zowel Microsoft als AMD als Intel een schop verkopen als je al zeikt op Microsoft. Ik heb nog geen negatieve reacties van AMD of Intel gelezen, ze vinden het prima.

Daarnaast zijn er dus 16 OEM leveranciers die nog wel rustig 3 jaar doorgaan met de security updates voor win7 en 6 jaar voor win8.1.

Maar goed, als je de nieuwste hardware aan kan schaffen, waarom wil je dan niet een OS wat verder is ontwikkeld? Er zijn mogelijkheden genoeg geweest om gratis up te graden (mits je een geldige licentie had), en met wat tweaks valt de privacy impact van Win10 ook erg mee...
15-04-2017, 11:07 door Anoniem
Door Anoniem:Ik heb in de loop van de decennia diverse keren de indruk gekregen dat Microsoft primair een marketingorganisatie is. Het sterkst was dat toen bij een vroegere werkgever een horde Microsoftmedewerkers langdurig over de vloer kwam om een conversie te begeleiden. Op alle niveau's waar ik mee in aanraking kwam, tot techneuten aan toe, kreeg ik de indruk tegelijk ook met verkopers te maken te hebben. Die indruk werd mede aangewakkerd door precies het soort formuleringen als in deze pop-up staat: alles wat ze uiten wordt gemasseerd om een gewenst effect te bereiken, ook als daarmee de waarheid geweld wordt aangedaan.

Ik heb dat jaren geleden meegemaakt met een hardnekkige fout in Exchange. Geen enkele vertegenwoordiger of technicus van Microsoft wilde snappen wat er dan fout was. Tot er eindelijk een echte engineer opdook die het na enkele zinnen snapte. HIj zou er achteraan gaan. Nooit meer iets van gehoord tot ik hem enkele jaren later op een conferentie sprak. Hij vroeg of het opgelost was. Natuurlijk niet. Hij was verbaasd omdat hij van "mijn" klus was gehaald omdat ze nu wel begrepen wat er fout was en hij niet meer nodig was. Vervolgens is de fout natuurlijk nooit opgelost.

Peter
15-04-2017, 11:15 door Anoniem
Door karma4: Kon je gratis van 7 en 8.1 naar de laatste versie is het land te klein, Je moet op verouderde omgevingen doorgaan.
Waarom is het land te klein? Omdat er dingen veranderen waar een deel van de gebruikers niet blij mee is, zowel qua user interface als qua push om alles maar naar de cloud te verplaatsen.

Het land is in de Linux-wereld ook vaak genoeg te klein, trouwens. Bij Gnome3 en KDE4 had je vergelijkbaar gekanker. Er zijn mensen die voor het draaien van hun applicaties een stabiele basis willen hebben die niet voortdurend onderuit wordt getrokken door organisaties die besluiten dat iedereen alles nu anders moeten gaan doen. Die willen hun energie in het voor hun nuttige gebruik van de computer steken en niet in wat een ander nu weer aan gimmicks bedacht heeft.

En die mensen hebben ook wel eens toepassingen die baat hebben bij een snellere, modernere computer. Ook die mensen willen mogelijk wél nieuwe versies van de software waar ze mee werken gebruiken maar zitten er niet te wachten dat ze hun energie in ongevraagde fratsen van een leverancier moeten steken.
Nah koop dan ook geen nieuwe spullen, speel net met nieuwe software en houd alles bij het oude en zeur niet.
De wet van aanbod en vraag: de aanbieder bedient de klant niet maar de klant bedient de aanbieder. Wat mij betreft zou de aanbieder er goed aan doen eens serieus naar het gezeur van deze groep klanten te luisteren in plaats van voor deze klanten in te vullen wat ze hebben willen.
15-04-2017, 11:15 door bollie - Bijgewerkt: 15-04-2017, 11:18
Ik maak gebruik van WSUSOffline als ik een nieuwe installatie moet updaten. Buiten Windows Update om dus. En zonder internetverbinding. Het programma werkt erg goed en vooral heel simpel. Zou me niet verbazen als je op deze manier prima updates kunt binnenhalen voor situaties als hier beschreven.....Wel even een gebruiksaanwijzing zoals deze tevoren bekijken....makkelijk te doen....
https://www.youtube.com/watch?v=aXAOvbNJYyE
15-04-2017, 12:07 door Anoniem
Door karma4: Dat gedram van die loekies, laten we eens fact checking doen.
http://hothardware.com/news/microsoft-to-optimize-windows-10-for-kaby-lake-and-zen
https://www.techpowerup.com/231073/amds-ryzen-cpu-series-will-need-modern-linux-kernel-for-proper-support
http://www.pcworld.com/article/3173618/linux/kaby-lake-is-unleashed-with-kernel-410.html
Wil je met ryzen of kaby lake met een nieuw moederbord uit de voeten dan zul je naar de laatste Linux versie moeten.
Met de nieuwigheid in timing kun je nog steeds issues verwachten. Het heet de bleeding edge bij vernieuwing.

Kon je gratis van 7 en 8.1 naar de laatste versie is het land te klein, Je moet op verouderde omgevingen doorgaan.
Nah koop dan ook geen nieuwe spullen, speel net met nieuwe software en houd alles bij het oude en zeur niet.

Koop je wel nieuwe spullen, zorg dan dat je alles onderling afstemt op neiuw. Nieuwe spelletjes, nieuw OS, nieuwe hardware. Vermaak je er meer en zeur niet.

karma4, wederom snap je het weer niet .
Het enige dat direct te maken heeft met dergelijke wijzigingen op de processor is de kernel - de rest van het OS hoeft er niets van te zien, hooguit profiteren van "sneller" . Dat is precies de rol van de kernel - hardware abstractie .
Een nieuwe kernel hoeft helemaal geen nieuwe useromgeving te vereisen. En een backport van support van de 'nieuwe CPU' naar een oudere kernel release is ook gebruikelijk - bij Linux.

Als je een hobby hebt aan het 'klooien met hardware , OSversies en applicaties' , leef je uit.
Maar als je gewoon wilt dat je hele applicatielandschap en interface-gewenning gewoon blijven werken, is een gedwongen upgrade van het _hele_ OS enorm irritant en zinloze tijdverspilling. Nog meer omdat er applicatie leveranciers soms ook nog extra geld willen voor de upgrade van de Windows 8 naar Windows 10 versie.

Dat is geen zeuren, dat is gewoon een terechte klacht van mensen die een andere hobby hebben dan 'klooien met de PC' - maar wel een snellere bak willen.
En nog meer terechte klacht van mensen die bedrijfsmatig een uitgebreid software landschap met SLAs operationeel moeten houden - alleen graag met een wat snellere CPU .


De kosten? Verwacht 5% voor de hardware 15% voor de software en de rest 80% is je verloren tijd waar je nuttigere zaken had kunnen doen. Zie het als leuk vermaak waar je geld mee kwijt bent en zeur niet.
Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Je schrijft nogal eens alsof je (werk)ervaring hebt in wat grootschaliger organisaties - Dan weet je waarschijnlijk ook wel het verschil in kosten en impact tussen het valideren van een driver patch of andere hardware doos en het invoeren van een volledige OS upgrade.
En dan schrijf je serieus dat de mensen die boos zijn als een OS fabrikant ze een upgrade door de strot duwt aan het _zeuren_ zijn ?


Verbazend en vermoeiend dat die merkverslaafden zoveel moeite doen om een geloofsbelijdenis te doen in techniek. Het zijn nu de dagen om daar in een andere hoek aan te doen.

Als een spiksplinternieuwe auto bij de VW haalt ga je toch ook niet zeuren dat er kever technologie in moet. Doe je het andersom in een oude auto nieuwe technologie (moderne power motor) dan zul je aan veel meer zaken veranderingen moeten aanbrengen. Ga nu niet zeuren dat de nieuwe volvo's geen fiat onderdelen verdragen.

Zeldzaam slechte analogie - Alsof je met een nieuwe motor opeens een stuur*knuppel* aan de andere kant moet krijgen.
Wat er onder de motorkap veranderd is, merk je in de bestuurdersinterface weinig van - afgezien van een hoger lopende snelheidsmeter en dat je harder in je stoel geduwd wordt.
Sterder, de wat rijkere klanten van het VW concern hangen erg aan technologie met kever roots - maar wel gemoderniseerd. [Porsche 911 / motoren]
15-04-2017, 12:09 door Anoniem
Door karma4:

[..]
Leg eens uit wat het neerzetten van 10.000 virtuele doosjes en daarnaast hele verzamelingen tooltjes voor nut heeft voor neems eens de bakker om de hoek.

Huh ? Een heel grote kans dat www.bakkeropdehoek.nl met de aanbieding van het paasbrood draait op z'n virtueel doosje bij een hoster.
15-04-2017, 12:11 door remco8264
Door bollie: Ik maak gebruik van WSUSOffline als ik een nieuwe installatie moet updaten. Buiten Windows Update om dus. En zonder internetverbinding. Het programma werkt erg goed en vooral heel simpel. Zou me niet verbazen als je op deze manier prima updates kunt binnenhalen voor situaties als hier beschreven.....Wel even een gebruiksaanwijzing zoals deze tevoren bekijken....makkelijk te doen....
https://www.youtube.com/watch?v=aXAOvbNJYyE

Ik vraag het me af. Deze update blokkeert namelijk ook .msu-bestanden. Dus als je probeert om een update handmatig te installeren door het .msu-bestand te downloaden, krijg je ook een foutmelding. Volgens mij is dat de manier die programma's als WSUSOffline gebruiken.

Wat nog wél schijnt te werken, is de .cab-bestanden toe te voegen via DISM. Maar dat is vrij omslachtig.
15-04-2017, 13:02 door karma4
Door Anoniem: Huh ? Een heel grote kans dat www.bakkeropdehoek.nl met de aanbieding van het paasbrood draait op z'n virtueel doosje bij een hoster.
Dat is de oplossing van hoster van met een SAAS bij voorkeur in multi-tenancy verlening voor de bakker. Inderdaad voor die hoster datacenter beheerder een nette optie.
Zie je de bakker zijn eigen datacenter inrichten en dat aantal vm's neerzetten. Dan kan je de link met bakker even omzetten naar bank of andere organisatie met 10k+ mensen en je ziet het wel gebeuren. De verhouding kan zo maar per 5 medewerker een apart vm-server zijn. Trerug naar de bakker, die moet van jou eigen servers inrichten voor de boekhouding en de marketing. Hij heeft mogelijk 3-4 man personeel op een lokatie. Zijn ze meer bezig met de computer dan met het brood.
15-04-2017, 13:25 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.
Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).

Probeer het eens met alle cliënt-side opties die door de grote commerciële jongens (SAP IBM Oracle EPIC etc) aangeboden worden. Dan heb je meteen de afhankelijkheid, je wil niet iets wat al goed werkt op eigen houtje zien over te bouwen, dat Linux mensen dat prachtig vinden tja. Het verdient wel goed.

Waar heppie t over man?

http://www.oracle.com/technetwork/topics/linuxx86-64soft-092277.html

Door karma4: Het OS maakt niets uit met softwareontwikkeling. Je moet weten hoe je iets releasematig met versies snel en eenvoudig kan onderhouden.

Als ik mijn software ontwikkelwerk op Windows zou moeten doen (als dat al zou kunnen, ik betwijfel het) dan zou ik vele malen minder productief zijn. Dat zie ik en mijn klanten direct terug in mijn portemonnee. Het beste gereedschap kiezen maakt NATUURLIJK wel degelijk (heel) veel uit!

Door karma4: Leg eens uit wat het neerzetten van 10.000 virtuele doosjes en daarnaast hele verzamelingen tooltjes voor nut heeft voor neems eens de bakker om de hoek. Ga jij brood bij bakker Bart halen omdat de oven Linux ... gebruikt en de kassa OS ... of ga je er naar toe omdat het brood bevalt.

Ik heb het over softwareontwikkel omgevingen, waar heb jij het over? N.B.: die virtuele doosjes draaien natuurlijk op Linux...
15-04-2017, 13:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Maar goed, als je de nieuwste hardware aan kan schaffen, waarom wil je dan niet een OS wat verder is ontwikkeld? Er zijn mogelijkheden genoeg geweest om gratis up te graden (mits je een geldige licentie had), en met wat tweaks valt de privacy impact van Win10 ook erg mee...
Je kan nog steeds gratis upgraden naar windows10
https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade
15-04-2017, 13:31 door Anoniem
Door Anoniem: Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.
Dit is helemaal geen gedrag van Microsoft. AMD en Intel weigeren van drivers te schrijven voor deze Windows versies. Microsoft kan dan ook geen enkele garantie geven over de stabiliteit of werking. Microsoft is nog altijd afhankelijk van de samenwerking met de hardwareleveranciers voor het schrijven van drivers en het leveren van ondersteuning.
15-04-2017, 13:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).
Ligt er maar net aan wat je ontwikkelt....

Alleen als je software voor Microsoft platformen moet ontwikkelen. Dan kan je bijna niet anders. Dat noemt men nou vendor lock-in.

Door Anoniem:Beetje een kortzichtig antwoord dit. Veel van de redenen komen uiteindelijk uit op persoonlijke voorkeur. Uiteraard zijn er tools die beter werken op Linux maar dit valt reuze mee.

Een beetje ongeïnformeerd antwoord dit. N.B.: Ik heb het over echte software, niet over PHP scriptjes of over vendor lock-in omgevingen, die je zo totaal opslokken dat je al snel niet meer beter weet. In dat geval heb je mijn sympathie rn medelijden.
15-04-2017, 14:25 door Anoniem
"In het geval van de Skylake-processors van Intel zullen die alleen op de systemen van 16 specifieke fabrikanten nog updates ontvangen."

Is dat zo? In de link zie ik geen uitsluiting van niet-OEM's en er wordt ook genoemd dat andere OEM's erbij kunnen komen. Het gaat hier waarschijnlijk om ondersteuning voor drivers door/i.s.m. de hardware fabrikanten.

Microsoft geeft zelf aan:
Skylake wordt ondersteunt tot 18 juli 2018 op Windows 7 en 8.1.
Gen 6 (dat is Skylake) heeft extended support tot 14 januari 2020 voor Windows 7 SP1 en 10 januari 2023 voor Windows 8.1. In die periode worden alle security updates gegeven.

Het is waarschijnlijk aan de fabrikanten om voor hardware drivers te zorgen voor zover zij een lifetime hebben afgegeven voor een bepaald OEM product.

https://blogs.windows.com/business/2016/08/11/updates-to-silicon-support-policy-for-windows
https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle/search?alpha=Windows
15-04-2017, 15:29 door Anoniem
Dit kan je echt niet maken als leverancier. Een te negeren waarschuwing oké maar dit gaat veel te ver. Over een half jaartje zullen ze wel weer terugkrabbelen.
15-04-2017, 15:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).
Waarom? Volgens hangt dit van een hoop dingen af..... Volgens mij is bijvoorbeeld ontwikkelen voor desktop applicaties het niet echt geschikt? Volgens mij wordt namelijk .net framework niet ondersteund?
En volgens mij wordt er toch echt heel veel ontwikkeld op Windows... Zijn die programeurs allemaal ongeschikt?
En of het nu gemakkelijk is, om 2 desktops te hebben op je buro? Of zelfs een linux desktop (of MAC) in een Windows netwerk?
Ik heb trouwens gewoon op Windows jaren ontwikkeld voor websites. Nooit problemen gehad, Putty of SecureCRT.....

Door Anoniem:
Door Anoniem: Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.
Bij mij was de overstap 6 jaar geleden geloof ik. Na voortdurende crashes, bevroren schermen en updates-ellende ben ik overgestapt op Linux en Unix. Wat een verademing. Ik ga nooit meer terug.

Ik ben er ooit ook mee begonnen om op te werken. Totdat mijn battery 5 keer sneller leeg was, mijn applicaties het er niet op deden en de alternatieven er niet waren, of slecht werkte.

Ik jou quote te herhalen Ik ga nooit meer terug. Dat ben ik dus volledig met je eens.
15-04-2017, 16:31 door Anoniem
Is de End-of-Support datum van Windows 7 is al verstreken dan?
15-04-2017, 17:18 door Anoniem
Door Anoniem: Is de End-of-Support datum van Windows 7 is al verstreken dan?
Mainstream van Windows 7 is al enige tijd verlopen. Extended (nog) niet he.
15-04-2017, 17:34 door Anoniem
Door Anoniem: Is de End-of-Support datum van Windows 7 is al verstreken dan?
Nee, das pas 14? januari 2020. windows7 zit nu in de fase dat er geen nieuwe functies meer toegevoegd worden, bugfixes en veiligheids updates hoor je wel te krijgen
15-04-2017, 18:06 door karma4 - Bijgewerkt: 15-04-2017, 18:09
Door Anoniem: Ik heb het over softwareontwikkel omgevingen, waar heb jij het over?...
Software bouw je voor wie? Je zult het ergens op moeten draaien.
Als je naar de grote jongen kijkt zoals SAP Oracle IBM zul je veel vinden met Office plugins,
https://eaexplorer.hana.ondemand.com/_item.html?id=10539#!/overview
https://greenhouse.lotus.com/plugins/plugincatalog.nsf/assetDetails.xsp?action=editDocument&documentId=8AE593DC335311DE852579C2006D6F66
https://docs.oracle.com/cd/E23943_01/bi.1111/e10544/appoffice.htm#BIEUG10621
Die komen met de dienstverleners mee met de grote projecten mee. Nee niet echt secure want het gaat volgens de ideen van de leverancier niet volgens de eisen van de klant en welke eisen reguleringen stellen (privacy) komt niet aan de orde.

Die driver links zeer bekend hoor. De afhankelijkheden die je mag oplossen met een stack opbouw is combinatie met veel andere tools. Dat is server side backend werk. We hadden het ryzen kaby lake toch over desktops

Soms wordt er gewoon gebouwd in .Net omdat het goedkoper sneller en betrouwbaarder is dan wat anders. In een SOA moderner C/S ofwel we maken een App met frontend en backend moet je met vele aspecten rekening houden.

Als ik aan ontwikkelomgevingen denk is het net de webaap of de java code klopper nee het gaat me om complete geheel. Os nerds zijn te vaak nogal beperkt in hun wereldje.

Overigens:
Virtuele doosjes met Citrix zijn Windos. De nieuwe complexitieit van de doosjes matroeska. We virtualiseren hardware en servers en desktops en denken dan dat het eenvoudiger en goedkoper is. Gaat niet altijd op welke kant is het: 20 of 80.

On topic:
Linux oude kernels zulle vast niet veranderd worden om Ryzen en kaby lake met de andere eisen te voorzien. Alles ouder dan 5 jaar wordt niet eens meer naar gekeken. Waarom dan zeuren over iets van 10 jaar terug. Geef je flink geld uit voor een nieuwe processor (700 of meer) dan kan je ook het OS upgraden. Niet zeuren over kosten je gaf al flink geld uit.
15-04-2017, 19:00 door Anoniem
Niemand die er een punt van maakt dat M$ bijna een monopolist is ?

Linux is toch wel erg 'fringe', en Apple ... is Apple .. anders, op een bepaalde manier. En verder is er eigenlijk niets. Voor de meeste mensen.

Stel je voor dat er maar één autofabrikant was, die nog maar één type auto aanbood ... met als alternatief een motorfiets, het vliegtuig en de trein ...
15-04-2017, 21:14 door Anoniem
Visual Studio van MS is nog steeds een van de beste, zo niet de beste ontwikkelomgeving.

Dit gezegd te hebben, de overstap op Linux (sinds Windows8) bevalt mij prima, ook ontwikkelen daar op. Zijn sommige ontwikkelomgevingen zo goed als VS? Nee, maar ze komen meer en meer in de buurt qua functies.

Wil je op Windows blijven, blijf dan ook lekker op Windows. Wil je niet of minder gedatamined worden, dan zal je moeten overstappen op een ander OS (Mac/Linux/etc.)

Heb ik een hekel aan Windows? Nee, maar de richting die MS momenteel inslaat, bevalt me gewoon niet, terwijl ik vroeger met veel plezier op Windows heb geprogrammeerd. Time to move on.
15-04-2017, 21:37 door Anoniem
Door karma4: Als ik aan ontwikkelomgevingen denk is het net de webaap of de java code klopper nee het gaat me om complete geheel. Os nerds zijn te vaak nogal beperkt in hun wereldje.

'Webaap'? Code klopper? In wat voor wereldje leeft jij?

Als ik mijn software ontwikkelwerk op Windows zou moeten doen (als dat al zou kunnen, ik betwijfel het) dan zou ik vele malen minder productief zijn. Dat zie ik en mijn klanten direct terug in mijn portemonnee. Het beste gereedschap kiezen maakt NATUURLIJK wel degelijk (heel) veel uit!
15-04-2017, 22:16 door Anoniem
Wat ik me afvraag is het volgende:

Hoe zit met scholen en bedrijven bv die nog steeds persé Windows 7 moeten/willen gebruiken in deze situatie? Het is niet ondenkbaar dat dit jaar nog bij veel bedrijven/instanties nieuwe pc's weggezet worden én die Windows 7 willen. Bij een hoop instanties/bedrijven etc worden ze gewoon om de 3/4 jaar vervangen. (vaak via een lease constructie ook) Nu ga ik er wel vanuit dat Windows 7 ook echt na januari 2020 geen updates krijgt. Maar je weet nooit hoe ze dat verlengen (al dan niet betaald)

Zelf ben ik ook maar over op 10 persoonlijk. Ik denk sinds een maandje of 2/3 écht. Heb zelfs meerdere malen heen en weer geswitched tussen 7 en 10 sinds de release. Maar 10 heeft voor mij wel een aantal voordelen, het zijn vaak van die kleine dingen zoals verbeterd taakbeheer, bestandsoverdracht, iets betere performance (op nieuwe apparatuur met name). Daarnaast was het bij mij zo, ik wil al mijn systemen dan over naar één OS (ongeacht welk). Nu alles op 10, alleen mijn moeders laptop draait nog wel op Windows 7.
15-04-2017, 22:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).
Waarom? Volgens hangt dit van een hoop dingen af..... Volgens mij is bijvoorbeeld ontwikkelen voor desktop applicaties het niet echt geschikt? Volgens mij wordt namelijk .net framework niet ondersteund?
En volgens mij wordt er toch echt heel veel ontwikkeld op Windows... Zijn die programeurs allemaal ongeschikt?

Ze hebben hun ziel aan de dark side verpand, verder niks.

Door Anoniem:En of het nu gemakkelijk is, om 2 desktops te hebben op je buro? Of zelfs een linux desktop (of MAC) in een Windows netwerk?
Ik heb trouwens gewoon op Windows jaren ontwikkeld voor websites. Nooit problemen gehad, Putty of SecureCRT.....

Daar heb je 't al: in plaats van gewoon op de (Linux) command line ssh in te kunnen tikken moet je allerlei knullige tooltjes erbij gaan zoeken en installeren. Een command line als:

tar czf - project1 | ssh user@server.nl "(cd deployment ; tar xzvf -)"

kan je natuurlijk wel vergeten in dat soort tooltjes.

Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.
Bij mij was de overstap 6 jaar geleden geloof ik. Na voortdurende crashes, bevroren schermen en updates-ellende ben ik overgestapt op Linux en Unix. Wat een verademing. Ik ga nooit meer terug.

Ik ben er ooit ook mee begonnen om op te werken. Totdat mijn battery 5 keer sneller leeg was, mijn applicaties het er niet op deden en de alternatieven er niet waren, of slecht werkte.

Ik jou quote te herhalen Ik ga nooit meer terug. Dat ben ik dus volledig met je eens.

Dat klinkt gewoon als geknoei...
15-04-2017, 22:36 door Anoniem
Inderdaad,ga lekker over op het Gratis Linux zou ik zeggen,voor de windows gebruikers.
Microsoft maakt er maar een potje van om vrij moderne computers uit te sluiten.
15-04-2017, 23:02 door Anoniem
Wat een ophef om niks. Wie gebruikt er nu nog een OS uit 2009 maar wil wel perse de nieuwste hardware? Ga toch gewoon met je tijd mee en neem windows10. Het bevalt me uitstekend en werkt vlotter en betrouwbaarder dan windows 7.
15-04-2017, 23:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.
Dit is helemaal geen gedrag van Microsoft. AMD en Intel weigeren van drivers te schrijven voor deze Windows versies. Microsoft kan dan ook geen enkele garantie geven over de stabiliteit of werking. Microsoft is nog altijd afhankelijk van de samenwerking met de hardwareleveranciers voor het schrijven van drivers en het leveren van ondersteuning.

Dat is onzin en een omkering van de werkelijkheid. De drivers waren al onwikkeld door Intel (en zijn er nog, in een late beta). Microsoft is degene die heeft bepaald dat Kaby Lake niet wordt ondersteund, hardwarefabrikanten wijzen naar Microsoft's beslissing. Overigens hadden sommige hardware fabrikanten al de drivers op hun site staan toen Microsoft deze beslissing nam.
15-04-2017, 23:52 door Anoniem
Door Anoniem: Visual Studio van MS is nog steeds een van de beste, zo niet de beste ontwikkelomgeving.

Ken je Qt Creator? https://www.qt.io/ide/

Cross platform en volgens velen superieur aan Visual Studio. Hoe zit het bv. met bindings tussen widgets in VS?
16-04-2017, 07:48 door karma4
Door Anoniem:
Het enige dat direct te maken heeft met dergelijke wijzigingen op de processor is de kernel - de rest van het OS hoeft er niets van te zien, hooguit profiteren van "sneller" . Dat is precies de rol van de kernel - hardware abstractie .
Een nieuwe kernel hoeft helemaal geen nieuwe useromgeving te vereisen. En een backport van support van de 'nieuwe CPU' naar een oudere kernel release is ook gebruikelijk - bij Linux.
Als je hardware efffecten zou snappen dan zou je kunnen begrijp dat die abstractie eisen legt en veranderingen in de kernel. Nieuwe hardware nieuwe zaken in het OS.
Als je de link naar de Linux -issues had gevolgd zie je dat je daar de zelfde problemen hebt. Nee alleen de laatste nieuwe kernel handmatig apart downloaden. Backporten naar 10 jaar oude vesies gaat niet gebeuren,
Wat is die Linus Torvald toch een rotzak en oplichter dat hij al die gebruikers met oude versies laat zitten.
Die laatste zin is gewoon een vertaling van die loekies over microsoft, reageer er maar niet op.


Zeldzaam slechte analogie - Alsof je met een nieuwe motor opeens een stuur*knuppel* aan de andere kant moet krijgen.
Wat er onder de motorkap veranderd is, merk je in de bestuurdersinterface weinig van - afgezien van een hoger lopende snelheidsmeter en dat je harder in je stoel geduwd wordt.
Sterder, de wat rijkere klanten van het VW concern hangen erg aan technologie met kever roots - maar wel gemoderniseerd. [Porsche 911 / motoren]
Daarom wordt er niet een en motor van porsche in een oude kever gehangen in een achteraf schuurtje gehangen. Ze willen de complete panemera met remmen ophanging en alles wat er op en bij zit. Die is veilig en werkt en heeft uitstraling. Kost wat maar dan krijg je ook wat. Je zou compleet uitgelachen worden en van de weg gehaald als je het eerste zo proberen.

Je schrijft nogal eens alsof je (werk)ervaring hebt in wat grootschaliger organisaties - Dan weet je waarschijnlijk ook wel het verschil in kosten en impact tussen het valideren van een driver patch of andere hardware doos en het invoeren van een volledige OS upgrade.
En dan schrijf je serieus dat de mensen die boos zijn als een OS fabrikant ze een upgrade door de strot duwt aan het _zeuren_ zijn ?
In grootschaliger organisaties worden desktops als commodity ingekocht en afgehandeld. Met een validatie van een nieuwe model waarbij de eigen installatie en setting uitgetest worden. Niets van voorgeïnstalleerde installaties en bulkwerk. Het is geheel anders dan de thuishobby. De impact van patches is dan met name drivers is de grootste uitdaging door de vele afhankelijkheden. Je moet ook niet vreemd opkijken als ogenschijnlijk goed werkende apparatuur enkel op leeftijd dan wel einde contract verschroot wordt.

Daarom vind ik het zo belachelijk dat thuishobbyisten zich zo druk maken over iets waar ze geen goede redenatie voor hebben. Hoeveel heeft de processsor nou gekost? http://www.pcworld.com/article/3171161/components-processors/amds-ryzen-launches-march-2-outperforming-intels-core-i7-at-a-fraction-of-the-price.html . Lijkt op de blits willen uithangen.
16-04-2017, 08:56 door Anoniem
Door karma4: Daarom vind ik het zo belachelijk dat thuishobbyisten zich zo druk maken over iets waar ze geen goede redenatie voor hebben. Hoeveel heeft de processsor nou gekost? http://www.pcworld.com/article/3171161/components-processors/amds-ryzen-launches-march-2-outperforming-intels-core-i7-at-a-fraction-of-the-price.html . Lijkt op de blits willen uithangen.

Het is NOOIT, op geen enkele schaal, goed te praten dat er door de keuze voor een inferieure besturingssysteem geld wordt verspild aan hardware of een lagere productiviteit wordt geaccepteerd! En wat denk je wat voor milieueffecten dit heeft!
16-04-2017, 10:06 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).

MacOS is net zoveel FreeBSD als Windows 10 nog Dos is. Ja de kernel is van oorsrpong een FreeBSD kernel maar voor de rest houdt het wel ongeveer op.
16-04-2017, 10:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Visual Studio van MS is nog steeds een van de beste, zo niet de beste ontwikkelomgeving.

Ken je Qt Creator? https://www.qt.io/ide/

Cross platform en volgens velen superieur aan Visual Studio. Hoe zit het bv. met bindings tussen widgets in VS?

Qt Creator is ook erg goed, dat zal ik ook niet ontkennen. De gehele Visual Studio omgeving vind ik persoonlijker net wat solider in elkaar steken als het gaat om (c++/c#) widgets bouwen. Als het gaat om cross-platform ontwikkelen, dan is Qt een hele mooie en goede oplossing, helemaal niks mis mee. Netbeans beviel mij ook goed. Momenteel gebruik ik https://atom.io/ als ontwikkel omgeving (niet voor c++ of C#).

Tegenwoordig heb je keuzes, niemand verplicht je tot een ontwikkelomgeving of OS. Nogmaals ik vond Windows een mooi platform, alleen de laatste paar jaar niet meer, door de weg die MS nu in slaat. Ik beschouw Windows nu als mijn gaming platform en Linux voor de rest. Door de snelheid van SSD's is dualboot geen enkel probleem meer.

Gebruik wat je prettig vindt, creëer je eigen mening. Vind je Windows prettig, prima, vind je Linux prettiger ook goed.
16-04-2017, 10:09 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: Huh ? Een heel grote kans dat www.bakkeropdehoek.nl met de aanbieding van het paasbrood draait op z'n virtueel doosje bij een hoster.
Dat is de oplossing van hoster van met een SAAS bij voorkeur in multi-tenancy verlening voor de bakker. Inderdaad voor die hoster datacenter beheerder een nette optie.

SAAS, PAAS en HAAS hebben er alleen vandaag en morgen iets mee van doen, daarna liggen ze weer een jaar stil.
16-04-2017, 10:50 door Anoniem
Gebruik wat je prettig vindt, creëer je eigen mening. Vind je Windows prettig, prima, vind je Linux prettiger ook goed.
Mooi verwoord ben het helemaal met je eens.
16-04-2017, 11:00 door karma4
Door Anoniem:
Het is NOOIT, op geen enkele schaal, goed te praten dat er door de keuze voor een inferieure besturingssysteem geld wordt verspild aan hardware of een lagere productiviteit wordt geaccepteerd! En wat denk je wat voor milieueffecten dit heeft!
Dan is het op geen enkele manier goed te praten dat hobbyisten in een thuis de blits uithangen situatie zoveel milieu schade toebrengen. De hogere productiviteit bereik je enkel door op tijd innovatie te plegen ofwel de boel te vervangen.
Oude apparatuur is zo ongeveer iets als een elektrische kachel. Probeer eens een oud serverrack thuis te draaien.
Dan moet je ook de software update en niet bij iets van 10 jaar geleden blijven. Modern heet bijvoorbeeld W10.
Inferieur is bijvoorbeeld Linux versie 2.6.20 (2007)

De milieueffecten zijn juist bij een vervanging een argument om af te stoten. Server-parken zijn ontzettend energie-hongerig. http://datacenterworks.nl/2016/04/01/energiegebruik-van-ict-daalt-groei-bij-datacenters-zet-door/ 10-20% van de nationale energiebehoefte. Ik dacht dat hoogovens een uitzondering was, moet ik bijstellen.
Heb je gevoelige data in opslag dan is verschroten het veiligst. Een 3 jaar oude harde schijf en nooit gebruikt, jammer geen uitzonderingen je weet nooit. Genoeg verhalen van even een backup en dan thuis aan internet (datalek Rotterdam).
16-04-2017, 11:45 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:
Het is NOOIT, op geen enkele schaal, goed te praten dat er door de keuze voor een inferieure besturingssysteem geld wordt verspild aan hardware of een lagere productiviteit wordt geaccepteerd! En wat denk je wat voor milieueffecten dit heeft!
Dan is het op geen enkele manier goed te praten dat hobbyisten in een thuis de blits uithangen situatie zoveel milieu schade toebrengen.

En op welke manier zouden die hobbyisten dat dan doen, de milieu zoveel schade toebrengen? Door tegen beter weten in Windows blijven gebruiken? Als je dat bedoelt dan kan ik niet anders dan jouw gelijk geven.

Door karma4: De milieueffecten zijn juist bij een vervanging een argument om af te stoten. Server-parken zijn ontzettend energie-hongerig.

Het ging niet over servers en als er (milieu)technische redenen zijn om te vervangen moet dat natuurlijk gebeuren. Vervanging moet niet gebeuren omdat er zo nodig inferieure, geheugen en energiehongerige besturingssystemen gedraaid moeten worden. Internet en server reus Google heeft dat goed begrepen: groene stroom voor hun server parken en Linux op hun servers (en dat zijn er veul, heel veul).
16-04-2017, 12:51 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik me afvraag is het volgende:

Hoe zit met scholen en bedrijven bv die nog steeds persé Windows 7 moeten/willen gebruiken in deze situatie? Het is niet ondenkbaar dat dit jaar nog bij veel bedrijven/instanties nieuwe pc's weggezet worden én die Windows 7 willen. Bij een hoop instanties/bedrijven etc worden ze gewoon om de 3/4 jaar vervangen. (vaak via een lease constructie ook) Nu ga ik er wel vanuit dat Windows 7 ook echt na januari 2020 geen updates krijgt. Maar je weet nooit hoe ze dat verlengen (al dan niet betaald)

Zelf ben ik ook maar over op 10 persoonlijk. Ik denk sinds een maandje of 2/3 écht. Heb zelfs meerdere malen heen en weer geswitched tussen 7 en 10 sinds de release. Maar 10 heeft voor mij wel een aantal voordelen, het zijn vaak van die kleine dingen zoals verbeterd taakbeheer, bestandsoverdracht, iets betere performance (op nieuwe apparatuur met name). Daarnaast was het bij mij zo, ik wil al mijn systemen dan over naar één OS (ongeacht welk). Nu alles op 10, alleen mijn moeders laptop draait nog wel op Windows 7.

Ik werk bij een groot ICT bedrijf, wij hebben ook grote voorraden systemen waar Windows 7 nog gewoon op ondersteund is, daarnaast nieuwe systemen uit bedrijfs orders hebben die mogelijkheden nog wel, consumenten varianten niet, zelfs binnen dezelfde OEM partner/leverancier.
Wel zijn we met alle klanten bezig met migratie trajecten te starten, voornamelijk Windows 10 pilot machines en waarop alle applicatie getest worden, wat trouwens makkelijker gaat dan van XP naar W7.
16-04-2017, 14:25 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is helemaal geen gedrag van Microsoft. AMD en Intel weigeren van drivers te schrijven voor deze Windows versies. Microsoft kan dan ook geen enkele garantie geven over de stabiliteit of werking. Microsoft is nog altijd afhankelijk van de samenwerking met de hardwareleveranciers voor het schrijven van drivers en het leveren van ondersteuning.
Drivers sturen randapparaten aan. De processor is geen randapparaat, het is het ding dat de machinetaalinstructies verwerkt waaruit de kernel, de drivers en andere software bestaan. De vraag is dan of een compiler die instructies kan genereren.

Bij mijn weten zijn instructiesets van Intel backwards compatible, je kan instructies voor oudere processoren ook op nieuwere uitvoeren. Je mist dan nieuwe mogelijkheden, de kernel kan niet van de laatste in de CPU ingebouwde powermanagmentsnufjes gebruik maken bijvoorbeeld en verstookt dan wat meer energie, maar het is niet zo dat het niet werkt.

Ik kan me voorstellen dat het om drivers gaat als ze randapparaten bedoelen die op Intel-moederborden geïntegreerd zijn. Maar ze hebben het over processoren, niet over moederborden, dus dat lijkt niet zo te zijn.
16-04-2017, 14:46 door karma4
Door Anoniem:
En op welke manier zouden die hobbyisten dat dan doen, de milieu zoveel schade toebrengen? Door tegen beter weten in Windows blijven gebruiken? Als je dat bedoelt dan kan ik niet anders dan jouw gelijk geven.
Het probleem is dat ze voor de lol bezig zijn. Daarmee is elke milieu schade te vermijden geweest.
Met het gezeur over een geloof aanhangen veroorzaken ze nog meer schade. Als er waarde aan gehecht door beslissers is dat een van de oorzaken vandaag vele ict faals.
16-04-2017, 15:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).
Waarom? Volgens hangt dit van een hoop dingen af..... Volgens mij is bijvoorbeeld ontwikkelen voor desktop applicaties het niet echt geschikt? Volgens mij wordt namelijk .net framework niet ondersteund?
En volgens mij wordt er toch echt heel veel ontwikkeld op Windows... Zijn die programeurs allemaal ongeschikt?

Ze hebben hun ziel aan de dark side verpand, verder niks.
Linkt als iemand die denkt dat die alles beter weet dan de rest.

Door Anoniem:En of het nu gemakkelijk is, om 2 desktops te hebben op je buro? Of zelfs een linux desktop (of MAC) in een Windows netwerk?
Ik heb trouwens gewoon op Windows jaren ontwikkeld voor websites. Nooit problemen gehad, Putty of SecureCRT.....

Daar heb je 't al: in plaats van gewoon op de (Linux) command line ssh in te kunnen tikken moet je allerlei knullige tooltjes erbij gaan zoeken en installeren. Een command line als:

tar czf - project1 | ssh user@server.nl "(cd deployment ; tar xzvf -)"

kan je natuurlijk wel vergeten in dat soort tooltjes.
Eigenlijk nog nooit problemen mee gehad. Misschien met je eens verder kijken wat de mogelijkheden zijn? Ik heb dit nog nooit als een belemmering gezien, net zoals vele bij mij.

Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.
Bij mij was de overstap 6 jaar geleden geloof ik. Na voortdurende crashes, bevroren schermen en updates-ellende ben ik overgestapt op Linux en Unix. Wat een verademing. Ik ga nooit meer terug.

Ik ben er ooit ook mee begonnen om op te werken. Totdat mijn battery 5 keer sneller leeg was, mijn applicaties het er niet op deden en de alternatieven er niet waren, of slecht werkte.

Ik jou quote te herhalen Ik ga nooit meer terug. Dat ben ik dus volledig met je eens.

Dat klinkt gewoon als geknoei...
[/quote]Klint als iemand die weer die met oog kleppen kijkt en zijn hoofd in het zand steekt en niet verder wilt kijken. Ze hebben daar een naam voor.
Dit zijn gewoon praktijk voorbeelden, zo kan ik je er nog wel diverse noemen.. Je mag het geknoei vinden, maar als dit praktijk voorbeelden zijn. Dan is er niet veel meer van te maken.

Als jij iets vind, hoeft het niet meteen zo te zijn dat jij de beste oplossing hebt. Zoals zo vaak, dit is vaak een persoonlijke mening en hoeft niet de waarheid te zijn. Er zijn meerdere wegen naar Rome. Echter als je niet openstaat, dan is er helaas weinig met je te beginnen.
16-04-2017, 16:23 door Anoniem
Door Anoniem: Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.

Met Steam is het heel goed gamen onder linux
16-04-2017, 18:57 door Anoniem
Het begon met het bericht:
"Microsoft blokkeert Windows 7-updates voor nieuwe processors"
maar elke nieuwe post ebt verder weg met bezijdenhouts gelul, en 48 lichtjaren (reacties) verder zijn we aanbeland bij:
gamen onder Linux met stoom.
Krabbel...krabbel mijn kruin heb ik kaal gekrabt van het gepeins, maar ik kan niet meer volgen wat er op Security.nl allemaal wordt opgeschoffeld en gepost als het gaat over Microsoft.
16-04-2017, 19:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:En of het nu gemakkelijk is, om 2 desktops te hebben op je buro? Of zelfs een linux desktop (of MAC) in een Windows netwerk?
Ik heb trouwens gewoon op Windows jaren ontwikkeld voor websites. Nooit problemen gehad, Putty of SecureCRT.....

Daar heb je 't al: in plaats van gewoon op de (Linux) command line ssh in te kunnen tikken moet je allerlei knullige tooltjes erbij gaan zoeken en installeren. Een command line als:

tar czf - project1 | ssh user@server.nl "(cd deployment ; tar xzvf -)"

kan je natuurlijk wel vergeten in dat soort tooltjes.
Eigenlijk nog nooit problemen mee gehad. Misschien met je eens verder kijken wat de mogelijkheden zijn? Ik heb dit nog nooit als een belemmering gezien, net zoals vele bij mij.

Leg eens uit dan? Hoe je dit soort commando's uitvoert onder Putty of SecureCRT onder Windows?
16-04-2017, 19:24 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door karma4: Doe je het voor de inkomsten (het werk), bekijk het wat in een groter geheel en zeur niet.

Windows is erg zwak (lees ongeschikt) als platform voor software ontwikkeling! Unix is veel krachtiger en geschikter. Gebruik dus liever Linux of desnoods macOS (dat is eigenlijk gewoon FreeBSD).
Waarom? Volgens hangt dit van een hoop dingen af..... Volgens mij is bijvoorbeeld ontwikkelen voor desktop applicaties het niet echt geschikt? Volgens mij wordt namelijk .net framework niet ondersteund?
En volgens mij wordt er toch echt heel veel ontwikkeld op Windows... Zijn die programeurs allemaal ongeschikt?

Ze hebben hun ziel aan de dark side verpand, verder niks.
Linkt als iemand die denkt dat die alles beter weet dan de rest.

Linkt als iemand die... Is dat Nederlands? Of denk ik het nu weer beter te weten dan de rest.

Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Door dit gedram van Microsoft zullen er nog meer gaan afhaken van Windows, mij zijn ze al een jaar geleden kwijt geraakt aan Linux. En helemaal tevreden, ik speel ook geen spelletjes, anders zou ik wel een probleem hebben.
Bij mij was de overstap 6 jaar geleden geloof ik. Na voortdurende crashes, bevroren schermen en updates-ellende ben ik overgestapt op Linux en Unix. Wat een verademing. Ik ga nooit meer terug.

Ik ben er ooit ook mee begonnen om op te werken. Totdat mijn battery 5 keer sneller leeg was, mijn applicaties het er niet op deden en de alternatieven er niet waren, of slecht werkte.

Ik jou quote te herhalen Ik ga nooit meer terug. Dat ben ik dus volledig met je eens.

Dat klinkt gewoon als geknoei...
Klint als iemand die weer die met oog kleppen kijkt en zijn hoofd in het zand steekt en niet verder wilt kijken. Ze hebben daar een naam voor.
Dit zijn gewoon praktijk voorbeelden, zo kan ik je er nog wel diverse noemen.. Je mag het geknoei vinden, maar als dit praktijk voorbeelden zijn. Dan is er niet veel meer van te maken.

Als jij iets vind, hoeft het niet meteen zo te zijn dat jij de beste oplossing hebt. Zoals zo vaak, dit is vaak een persoonlijke mening en hoeft niet de waarheid te zijn. Er zijn meerdere wegen naar Rome. Echter als je niet openstaat, dan is er helaas weinig met je te beginnen.[/quote]
Nou, als ik niet de beste oplossing heb dan weet je daar ongetwijfeld inhoudelijk iets tegenin te brengen. Het bovenstaande valt daar niet onder. Mijn opmerking over geknoei slaat op het ervaren van allerlei problemen met accuverbruik en dergelijke die niet normaal zijn voor Linux gebruik maar die hier wel zonodig vermeld moeten worden. Dan ga je toch al snel vermoeden dat het geknoei van die specifieke gebruiker is.
16-04-2017, 21:53 door karma4
Door Anoniem: Het begon met het bericht:
"Microsoft blokkeert Windows 7-updates voor nieuwe processors"
maar elke nieuwe post ebt verder weg met bezijdenhouts gelul, en 48 lichtjaren (reacties) verder zijn we aanbeland bij:
gamen onder Linux met stoom.
Krabbel...krabbel mijn kruin heb ik kaal gekrabt van het gepeins, maar ik kan niet meer volgen wat er op Security.nl allemaal wordt opgeschoffeld en gepost als het gaat over Microsoft.
Voel met je mee. High end game pc's worden vaak met het snelste van het snelste voorzien. High en cpu's horen daarbij.
Heeft allemaal niets met secùrity of privacy of .. te maken.
Steam is een generiek tool waar je spelletjes op kan laten werken. Spelletjes hebben met datalekken bij leverancier nog wat met secùrity te maken.
Het is wel ver bezijden het topic dat je voor de laatste hardware gewoon en laatste versie van een OS moet gebruiken.
Ik heb nooit anders gezien en snap niet waarom dat een drama zou zijn.
16-04-2017, 23:56 door Anoniem
Door Anoniem: Het begon met het bericht:
"Microsoft blokkeert Windows 7-updates voor nieuwe processors"
maar elke nieuwe post ebt verder weg met bezijdenhouts gelul, en 48 lichtjaren (reacties) verder zijn we aanbeland bij:
gamen onder Linux met stoom.
Krabbel...krabbel mijn kruin heb ik kaal gekrabt van het gepeins, maar ik kan niet meer volgen wat er op Security.nl allemaal wordt opgeschoffeld en gepost als het gaat over Microsoft.

+1

Denk dat dit nog een staartje gaat krijgen, daar er al de nodige pc`s met kaby lake of ryzen verkocht zijn.
Laat staan die gene die een van deze cpu`s heeft gekocht, en het nog WEL (win7 xp) aan de praat heeft gekregen.
Per slot van rekening heb je toen betaalt voor het OS, dus lijkt mij niet erg vriendelijk van Windows om hier nu hun handen
van af te houden.
Voor de zakelijke markt zal zeker wel een oplossing zijn, maar het gaat hier toch om ons,..DE CONSUMENT.
In de U.S zullen wel de nodige recht zaken komen omtrent dit gebeuren, maar goed we zullen zien.....
17-04-2017, 08:13 door karma4
Door Anoniem: Denk dat dit nog een staartje gaat krijgen, daar er al de nodige pc`s met kaby lake of ryzen verkocht zijn. ...
n de U.S zullen wel de nodige recht zaken komen omtrent dit gebeuren, maar goed we zullen zien.....
Nieuw PC's worden niet met een oud OS vorrzien. Het is geen OS of een modern OS. Gamers...
http://www.telegraaf.nl/digitaal/27982223/__Gamers_aangeklaagd_voor__swatten__van_rivaal__.html
17-04-2017, 10:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Nou, als ik niet de beste oplossing heb dan weet je daar ongetwijfeld inhoudelijk iets tegenin te brengen. Het bovenstaande valt daar niet onder. Mijn opmerking over geknoei slaat op het ervaren van allerlei problemen met accuverbruik en dergelijke die niet normaal zijn voor Linux gebruik maar die hier wel zonodig vermeld moeten worden. Dan ga je toch al snel vermoeden dat het geknoei van die specifieke gebruiker is.
Als ik Linux installer en er mee ga werken, dan wil ik niet diverse finetuning of diverse applicaties installeren. Het moet gewoon out of the box werken.
En de NVIDIA Optimus wordt gewoon heel slecht vanuit Linux ondersteund. Terwijl onder Windows het perfect werkt. Dit scheelt mij echter wel een aantal uren werken op mijn laptop. Blijkbaar wordt dit na jaren nog steeds niet goed ondersteund, terwijl dit onder Windows gewoon goed out of the box werkt.

Is dat gepruts aan mijn kant? Nee....

En zo heb ik nog wel wat meer voorbeelden, waarin het onder native windows gewoon goed werkt, en onder Linux met ik truckjes uithalen. Voor de gemiddelde gebruiker niet te doen.
Laat ik voorop stellen, dat ik ook Linux gebruik en voor de functies waarvoor ik het gebruik, ook perfect werkt. Daar is Linux (of liever FreeBSD) gewoon heer en meester in. Bijvoorbeeld mijn (web) servers en NAS zijn gebaseerd op FreeBSD.
17-04-2017, 10:58 door Anoniem

Denk dat dit nog een staartje gaat krijgen, daar er al de nodige pc`s met kaby lake of ryzen verkocht zijn.
Grote kans dat die systemen geleverd zijn door een van de 16 OEM leveranciers die de updates nog wel gaan uitrollen tot het uiteindelijke einde van de extended support.

Voor de die hard fans die wel een nieuwe CPU in hun systeempje met Win7/Win8 hebben gepropt hadden dit gedaan nadat bekend werd dat dit niet ondersteund zou worden.

Ja je hebt betaald voor een Windows licentie, en die Windows versie werkt prima met hardware die toen beschikbaar was. Daarnaast kun je gratis upgraden (of kon), voor toendertijd 70(o.i.d.) euro heb ik Win7, Win8, Win8.1 en Win10 kunnen draaien.

Maar goed, laten we de nieuwste HW in een syteem stoppen met een OS van 8 jaar (en 4 jaar) oud. Denk je echt dat je dan alles uit je nieuwe CPUtje haalt?

Dat het een drastische maatregel is...sjah wellicht. Maar ik persoonlijk zie het probleem niet zo.
17-04-2017, 13:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Nou, als ik niet de beste oplossing heb dan weet je daar ongetwijfeld inhoudelijk iets tegenin te brengen. Het bovenstaande valt daar niet onder. Mijn opmerking over geknoei slaat op het ervaren van allerlei problemen met accuverbruik en dergelijke die niet normaal zijn voor Linux gebruik maar die hier wel zonodig vermeld moeten worden. Dan ga je toch al snel vermoeden dat het geknoei van die specifieke gebruiker is.
Als ik Linux installer en er mee ga werken, dan wil ik niet diverse finetuning of diverse applicaties installeren. Het moet gewoon out of the box werken.
En de NVIDIA Optimus wordt gewoon heel slecht vanuit Linux ondersteund. Terwijl onder Windows het perfect werkt. Dit scheelt mij echter wel een aantal uren werken op mijn laptop. Blijkbaar wordt dit na jaren nog steeds niet goed ondersteund, terwijl dit onder Windows gewoon goed out of the box werkt.

Is dat gepruts aan mijn kant? Nee....

Dat is toevallig, ik heb ook een laptop met NVIDIA Optimus technologie. En ik gebruik al jaren probleemloos Linux op dat ding.

Door Anoniem: En zo heb ik nog wel wat meer voorbeelden, waarin het onder native windows gewoon goed werkt, en onder Linux met ik truckjes uithalen. Voor de gemiddelde gebruiker niet te doen.
Laat ik voorop stellen, dat ik ook Linux gebruik en voor de functies waarvoor ik het gebruik, ook perfect werkt. Daar is Linux (of liever FreeBSD) gewoon heer en meester in. Bijvoorbeeld mijn (web) servers en NAS zijn gebaseerd op FreeBSD.

Het is niet voor iedereen...
17-04-2017, 15:06 door Anoniem

Dat is toevallig, ik heb ook een laptop met NVIDIA Optimus technologie. En ik gebruik al jaren probleemloos Linux op dat ding.
Toch mooi dat het bij jouw werkt.
Toevallig had laatst C'T er ook een artikel over geschreven. Conclusie was, eigenlijk automatisch switchen niet goed ondersteund.
Of je gebruikt de onboard of je gebruikt de nvidia kaart. Gemakkelijk switchen is er niet bij.
En het zal vast wel werkend te krijgen zijn, oa Bumblebee kan je oa hiervoor gebruiken. Maar stabiel werkt het toch net niet. Dual monitor (soms wel en soms niet), Nouveau vs NVIDIA eigen driver, en iet met tearing wat nog niet helemaal ondersteund is

Dus niet even werkend te krijgen en als ik er tijd aan zou besteden, zal ik vast wel met een acceptabele oplossing kunnen komen. Maar ik heb nog wel meer te doen in mijn tijd. Onder Windows werkt het out of the box, onder Linux is het knutselen om het aan de praat te krijgen.

Door Anoniem: En zo heb ik nog wel wat meer voorbeelden, waarin het onder native windows gewoon goed werkt, en onder Linux met ik truckjes uithalen. Voor de gemiddelde gebruiker niet te doen.
Laat ik voorop stellen, dat ik ook Linux gebruik en voor de functies waarvoor ik het gebruik, ook perfect werkt. Daar is Linux (of liever FreeBSD) gewoon heer en meester in. Bijvoorbeeld mijn (web) servers en NAS zijn gebaseerd op FreeBSD.

Het is niet voor iedereen...
Linux is zeker niet voor iedereen geschikt. Zeker als een desktop, zijn er gewoon nog te veel afhankelijken. Hoe mooi het onderwater allemaal mag zijn. Dat wil niet zeggen dat het voor iedereen geschikt is, of voor iederen toegangenkijk is.
18-04-2017, 09:52 door Anoniem
Windows 7 wordt nu al het nieuwe XP!
19-04-2017, 09:53 door Anoniem
Van https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/user-made-patch-lets-owners-of-next-gen-cpus-install-updates-on-windows-7-andamp-8-1/
User-made patch lets owners of next-gen CPUs install updates on windows 7 and 8.1[/url]]GitHub user Zeffy has created a patch that removes a limitation that Microsoft imposed on users of 7th generation processors, a limit that prevents users from receiving Windows updates if they still use Windows 7 and 8.1.

This limitation was delivered through Windows Update KB4012218 (March 2017 Patch Tuesday) and has made many owners of Intel Kaby Lake and AMD Bristol Ridge CPUs very angry last week, as they weren't able to install any Windows updates.
...
His scripts worked as intended by patching Windows DLL files, skipping the CPU version check, and delivering updates to Windows 7 and 8.1 computers running 7th generation CPUs.
...
By running a simple diff operation on these files, he was able to discover two new functions "IsCPUSupported(void)" and "IsDeviceServiceable(void)" inside the March 2017 version of wuaueng.dll, delivered through KB4012218.

Zeffy's scripts patch this DLL file and make the two functions output "1", which translates to "supported CPU." This, in turn, starts the update procedure, delivering new security updates to users Microsoft wanted to block.
19-04-2017, 09:59 door Anoniem
Als dit niet een duidelijke aanwijzing is dat al die mensen die dit gedrag van MS als zoete koek en met allerlij vage semi-technische theorien accepteren, dan weet ik het niet meer....

https://it.slashdot.org/story/17/04/18/2018201/user-made-patch-lets-owners-of-next-gen-cpus-install-updates-on-windows-7-81

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/user-made-patch-lets-owners-of-next-gen-cpus-install-updates-on-windows-7-andamp-8-1/

https://github.com/zeffy/kb4012218-19


De reden waarom MS dit doet heeft met buisness en niets met techniek te maken!
19-04-2017, 14:36 door Tha Cleaner
Door Anoniem: Als dit niet een duidelijke aanwijzing is dat al die mensen die dit gedrag van MS als zoete koek en met allerlij vage semi-technische theorien accepteren, dan weet ik het niet meer....

https://it.slashdot.org/story/17/04/18/2018201/user-made-patch-lets-owners-of-next-gen-cpus-install-updates-on-windows-7-81

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/user-made-patch-lets-owners-of-next-gen-cpus-install-updates-on-windows-7-andamp-8-1/

https://github.com/zeffy/kb4012218-19

Even een staptje terug....

Microsoft ondersteund deze CPU niet meer op een oude Windows versie. Dit betekend dat er dus niet meer getest wordt op deze CPU.
Microsoft zorgt er voor dat de detectie van deze CPU gedaan wordt, waarna de installatie afgebroken wordt.
Nu komt er een hack uit, waarmee je dit kunt omzeilen.

De vraag zou moeten zijn, waarom zoveel moeite doen? Je gaat iets wat niet ondersteund is, toch doen. Dat is gewoon vragen om problemen in de toekomst.
Wat als straks je PC in eens niet meer opstart of dat je data corruptie hebt?
Gaat je dan ook weer kwaad naar Microsoft wijzen?

Als een patch niet geïnstalleerd wilt worden, is dat met een redenen.

De reden waarom MS dit doet heeft met buisness en niets met techniek te maken!
Op basis waarvan trek je deze conclusie?

Microsoft ondersteund het niet, daardoor wordt het ook niet meer getest. Dus zorgt men er voor dat het niet meer geïnstalleerd kan worden.
Dit heeft juist alles met techniek te maken. Support en ondersteuning zijn van groot belang hierin.
19-04-2017, 21:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-04-2017, 09:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.