image

Malware besmet meer dan 1000 hotels InterContinental-groep

woensdag 19 april 2017, 11:35 door Redactie, 0 reacties

Op de betaalsystemen van meer dan 1000 hotels van de InterContinental Hotels Group (IHG), moederbedrijf van meer dan 5.000 hotels wereldwijd, is malware aangetroffen die ontwikkeld is om creditcardgegevens te stelen, zo heeft de hotelketen zelf bekendgemaakt.

IHG is eigenaar van verschillende merken, waaronder Holiday Inn, Holiday Inn Express, InterContinental en Crowne Plaza. Begin dit jaar meldde de hotelketen dat op de systemen van 12 locaties malware was aangetroffen. Nu blijkt dat er veel meer hotels zijn getroffen. De infecties deden zich voor tussen 29 september en 29 december vorig jaar. De malware zocht naar informatie op de magneetstrip van betaalkaarten. Het kan dan gaan om kaartnummer, naam van de kaarthouder, verloopdatum en interne verificatiecode.

"Hoewel er geen bewijs van ongeautoriseerde toegang tot betaalkaartgegevens na 29 december 2016 is, werd pas na onderzoek bij de hotels in februari en maart bevestigd dat de malware was verwijderd", aldus een verklaring van de hotelketen. Er is nu een tool online verschenen om getroffen hotels te vinden. Het gaat om hotels in de Verenigde Staten en Puertico Rico. Volgens Threatpost en it-journalist Brian Krebs zijn via de tool de namen van meer dan 1000 hotels terug te vinden. Van hoeveel klanten de kaartgegevens ook daadwerkelijk zijn buitgemaakt is onbekend.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.