image

WikiLeaks onthult details van CIA-malware voor Samsung-tv's

zaterdag 22 april 2017, 09:02 door Redactie, 6 reacties

WikiLeaks heeft nieuwe details over de malware vrijgegeven waarmee de CIA eigenaren van Samsung smart-tv's kan afluisteren. De malware wordt "Weeping Angel" genoemd en kwam eerder al aan het licht toen de klokkenluiderssite bekendmaakte dat het een grote hoeveelheid documenten, hacktools, exploits en malware van de CIA in handen had gekregen.

Nu heeft WikiLeaks de handleiding van Weeping Angel openbaar gemaakt. De malware was ontwikkeld voor Samsung smart-tv's van de F-serie en kan audio via de ingebouwde microfoon opnemen. Volgens de handleiding wordt de malware op een Linux-computer geconfigureerd om vervolgens via usb-stick op de televisie te worden geplaatst. Dit houdt in dat een CIA-agent fysieke toegang tot de televisie van een doelwit moet hebben.

Vervolgens kunnen audiobestanden worden verzameld via een usb-stick of het neerzetten van een wifi-hotspot in de buurt van de televisie. Ook is het mogelijk om live met het doelwit mee te luisteren. Verder kan de malware zo worden ingesteld dat die zichzelf na een bepaalde periode van de televisie verwijdert. De handleiding beschrijft verder de installatieprocedure, opties en eventuele problemen die zich met de malware kunnen voordoen. Nadat bekend was geworden dat de CIA over dergelijke malware beschikt ontwikkelde een onderzoeker soortgelijke malware voor slimme televisies met Android TV.

Reacties (6)
22-04-2017, 10:13 door Anoniem
Het bewijs is overduidelijk, de (Amerikaanse) 3 letter diensen laten er niks aan gelegen om zoveel mogelijk devices te infecteren en te gebruiken voor illegale praktijken. Was dat de dienst die Wikileaks een vijandige dienst noemde?
22-04-2017, 13:25 door Anoniem
Misschien is er ook achter te komen als de spyware zich op je tv bevind het er ook uit te verwijderen.
Dat met een bepaalde manier.
22-04-2017, 17:07 door Anoniem
Goh, was net vanmorgen nog bezig een CIA-hack op mijn nog niet lang geleden aangeschafte laptop te ontdekken. Dag Trump, je bent een zak als je met hacken stunt. http://webwereld.nl/security/97560-zo-zie-je-of-de-cia-in-je-pc-of-mac-zit
24-04-2017, 15:07 door Eric-Jan H te D
Met fysieke toegang tot ruimte en/of apparaat is zowat alles mogelijk. Maar dat wist WikiLeaks kennelijk nog niet.
27-04-2017, 00:25 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Met fysieke toegang tot ruimte en/of apparaat is zowat alles mogelijk. Maar dat wist WikiLeaks kennelijk nog niet.


Nee hoor, bijna iedereen weet dat, ze vermelden het alleen erbij want dan weet iedereen hoe het zit.
Het kan op afstand, en fysiek. Vermelden ze namelijk niet dan denken mensen al vlug dat het op afstand kan gebeuren.

Dus eerst nadenken eer je iets post.
11-08-2017, 20:31 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem:



... Het kan op afstand, en fysiek. Vermelden ze namelijk niet dan denken mensen al vlug dat het op afstand kan gebeuren.

Dus eerst nadenken eer je iets post. ...[/quote]
Mijn reactie werd slechts ingegeven door het feit dat wanneer je fysiek toegang tot een apparaat hebt, alles mogelijk is. Daarvoor waarschuwen is zo'n verschrikkelijke open deur. En die fysieke toegang begint al bij de fabriek waar het apparaat wordt samengesteld. Daar had ik goed over nagedacht, maar dat ko je niet weten want je had er niet naar gevraagd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.