image

Enorme toename meldingen cybercriminaliteit in Duitsland

dinsdag 25 april 2017, 07:20 door Redactie, 1 reacties

In Duitsland is in een jaar tijd het aantal meldingen van computerfraude, cyberspionage en andere criminele activiteiten op internet met meer dan 80 procent gestegen. In heel 2016 registreerde de Duitse overheid 82.649 meldingen van computergerelateerde delicten. Een jaar eerder waren dat er nog 45.793. Dit meldt Die Welt op basis van cijfers die het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken publiceerde.

Het aantal gevallen waarbij sprake was van computersabotage is het afgelopen jaar met een kwart gegroeid tot ruim 4400. Dit is mede te wijten aan het toenemend aantal DDoS-aanvallen waarbij geregeld webwinkels worden afgeperst. De Duitse politie houdt er rekening mee dat het werkelijke aantal gevallen van computercriminaliteit nog veel hoger ligt, omdat een deel van de slachtoffers nooit aangifte doet.

Overigens zijn de cijfers niet helemaal goed te vergelijken met voorgaande jaren, waarschuwt de Bundeskriminalamt. Sinds 1 januari 2016 wordt namelijk een groter aantal vormen van fraude gerekend tot cybercriminaliteit dan in de voorgaande jaren.

Reacties (1)
25-04-2017, 17:06 door Ron625
En in Nederland zijn de cijfers aan het dalen, niet omdat er minder cyber-criminaliteit is, maar omdat er minder aangiften zijn.
Iedere poging tot oplichting is strafbaar, zo krijg ik dagelijks een mail met als afzender diverse banken, waar ik geen klant ben.
Probeer hier maar eens aangifte van te doen.
Je kunt in Nederland van diverse misdrijven aangifte doen via internet, behalve van (poging tot) oplichting via Internet.

Eigenlijk heel erg triest .............
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.