image

Rusland ontkent beschuldigen omtrent hack Deens ministerie van Defensie

dinsdag 25 april 2017, 07:07 door Redactie, 5 reacties

Afgelopen maandag verklaarde de Deense minister van Defensie Claus Hjort Frederiksen aan de Deense krant Berlingske dat Rusland in 2015 en 2016 toegang heeft gehad tot de e-mail van de ambtenaren op het Defensie-departement.

Rusland ontkent de beschuldigingen, aldus persbureau Reuters. In een persverklaring heeft een woordvoerder van het Kremlin gezegd dat ‘de staat Rusland geen hackaanvallen uitvoert’.

De hackers zouden toegang hebben gekregen via onvoldoende beveiliging bij e-mail met niet-vertrouwelijke informatie. Dit probleem is volgens Frederiksen sindsdien verholpen. Volgens de Deense bewindsman is de Russische hackergroep ATP28, ook wel bekend als 'Fancy Bear', verantwoordelijk voor de aanval. Dit is dezelfde hackersgroep die ervan wordt verdacht de Amerikaanse presidentsverkiezingen te hebben willen manipuleren.

Waarop de minister zijn beschuldigingen precies baseert, wordt in het interview niet duidelijk. Volgens Frederiksen zou er bij de hack geen vertrouwelijke informatie op straat zijn gekomen.

Reacties (5)
25-04-2017, 08:52 door Anoniem
En Rusland is nooit iets te verwijten? Kom nou!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mitrochin-archief
25-04-2017, 11:36 door quikfit
Iedereen bespioneerd iedereen,en dan huilen als jezelf aan de beurt bent!?
25-04-2017, 11:55 door Anoniem
Door Anoniem: En Rusland is nooit iets te verwijten? Kom nou!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mitrochin-archief

The source code shows that Marble has test examples not just in English but also in Chinese, Russian, Korean, Arabic and Farsi. This would permit a forensic attribution double game, for example by pretending that the spoken language of the malware creator was not American English

https://wikileaks.com/vault7/#Marble%20Framework
25-04-2017, 12:14 door VriendP
Zoals altijd weer een hele verzameling beschuldigingen met nul bewijs, braaf overgenomen door wat tegenwoordig voor journaliatiek moet doorgaan. Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, wordt ie vanzelf geloofd.
28-04-2017, 15:39 door Anoniem
Juist en wie controleren in dit opzicht het journaille, als die zelf nog een artikeltje weten te produceren, dat niet slaafs de controlerende organen volgt?

6 Media spelers op deze aardkloot, die allemaal het zelfde nieuws spuien. Dat is heel veel diversiteit en geeft een scala van meningen weer (NOT dus). Ga maar op zoek en vindt de Gestapowitz, die er achter schijnt te zitten. Veel succes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.