image

Duitse deelstaat mijdt computers bij regionale verkiezingen

maandag 1 mei 2017, 15:13 door Redactie, 2 reacties

De Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft besloten om bij de aankomende regionale verkiezingen geen computers te gebruiken om de verkiezingsuitslag door te geven. "De rapportageketen verloopt alleen via de telefoon", zegt Tobias Dunkel, minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat tegen de ZDF.

Dit houdt in dat de uitslagen van de kiesdistricten alleen verbaal en niet elektronisch worden doorgegeven. Vervolgens worden de cijfers door het Statistiekbureau digitaal opgeslagen. Volgens het ministerie is er ook een verordening die verbiedt dat kiescolleges de resultaten via e-mail versturen. Dit moet de kans op digitale manipulatie verkleinen. Volgens Dunkel zijn er geen concrete aanwijzingen voor eventuele dreigingen, maar zijn de regionale verkiezingen als testrit voor de aankomende Bondsdagverkiezingen later dit jaar te gebruiken.

Reacties (2)
01-05-2017, 19:08 door Anoniem
In Duitsland zijn ze de laatste tijd op allerlei niveaus inzichtelijk bezig met veiligheid. Wat zou er aan de hand zijn, hebben de vrienden van CCC invloed gekregen?
R
02-05-2017, 12:15 door Anoniem
Door Anoniem: In Duitsland zijn ze de laatste tijd op allerlei niveaus inzichtelijk bezig met veiligheid. Wat zou er aan de hand zijn, hebben de vrienden van CCC invloed gekregen?
In tegenstelling tot hier hebben ze daar wel een paar mensen die echt hun best doen met nadenken en is het ambtelijke apparaat, danwel nog steeds hopeloos ambtelijk, maar wel redelijk consequent. Je hebt daar minder ministers die hun amtenaren het goede voorbeeld geven van rechterlijke uitspraken negeren of zelfs compleet ondergraven. Je hebt er ook iets minder "one size fits all"-mentaliteit en uitgebreid naar zichzelf toerekenen ten koste van de burger. Het is niet allemaal koek en ei daar, maar ze doen er wel een paar dingen echt beter dan onze eigen ambtelijke vingerzwaaiende betweteraars.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.