image

Reissoftwaregigant Sabre waarschuwt hotels voor hack

woensdag 3 mei 2017, 15:44 door Redactie, 0 reacties

Reissoftwaregigant Sabre heeft hotels gewaarschuwd dat het software-as-a-service reserveringssysteem dat zij aanbiedt is gehackt, waarbij mogelijk persoonlijke informatie en creditcardgegevens van hotelklanten zijn gestolen. Meer dan 36.000 hotels maken gebruik van het SynXis-reserveringssysteem.

In een rapport dat bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC werd ingediend verklaart Sabre dat het een incident onderzoekt waarbij er ongeautoriseerde toegang tot betaalgegevens heeft plaatsgevonden die via het eigen reserveringssysteem werden verwerkt. Inmiddels zou de aanvaller geen toegang meer tot het systeem hebben en zouden er geen andere Sabre-systemen naast het reserveringssysteem zijn gehackt.

Samen met een beveiligingsbedrijf en justitie is er nu een onderzoek gestart. Volgens Sabre is er een risico dat de aanvaller creditcardgegevens en persoonlijke informatie heeft bemachtigd. Onlangs meldde de InterContinental Hotels Group (IHG) dat op de kassasystemen van meer dan 1000 locaties malware was aangetroffen die creditcardgegevens kon stelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.