image

Duitse bedrijven komen met plan voor eigen identiteitsplatform

maandag 8 mei 2017, 14:49 door Redactie, 3 reacties

Verschillende grote Duitse ondernemingen hebben vandaag een plan voor een eigen identiteitsplatform gepresenteerd waarmee internetgebruikers zich met één identiteit bij bedrijven en mogelijk later ook de overheid kunnen aanmelden. Volgens de initiatiefnemers moet het platform het Europese antwoord op dat van de grote spelers worden. Zo werkt Facebook op dit moment aan een soortgelijke dienst genaamd Facebook Connect.

Het plan is afkomstig van Allianz, Axel Springer, Daimler, Deutsche Bank, denktank Core en Here Technologies, ontwikkelaar van cloudgebaseerde locatiediensten. Het platform moet het registratieproces voor online consumenten vereenvoudigen en veiliger maken. Het zou gebruikers meer comfort moeten bieden, waarbij de "hoogste standaarden" op het gebied van dataveiligheid en databescherming worden beloofd.

Het platform is daarnaast open zodat het compatibel met projecten van de Duitse overheid is. Uiteindelijk zou het zelfs mogelijk zijn dat gebruikers via het platform bij de overheid inloggen. De bedrijven hopen via hun aankondiging meer partners aan te trekken. "Als Europeanen moeten we onze kracht in de digitalisering gebruiken. Het is tijd voor een dergelijk platform. Het zal juridische zekerheid voor gebruikers en de groei van de Europese digitale economie vergroten", aldus Christian Sewing van Deutsche Bank.

Reacties (3)
08-05-2017, 17:55 door Anoniem
een soort Duitse DIGID dus maar misschien beter,omdat hij hier gehackt was een keer.
08-05-2017, 19:34 door Anoniem
Straks wordt me nog een eigen facebook pagina door de strot geduwd om te bewijzen dat ik ik ben,
omdat ik anders nooit meer eens iets bij een webwinkel in Duitsland kan bestellen...
08-05-2017, 20:42 door Anoniem
"Kom, laten we de klassieke fouten nog maar eens een keertje in het groot maken." Totale vooruitgang, kinderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.