image

Cisco dicht lek in routers en switches dat CIA mogelijk gebruikte

woensdag 10 mei 2017, 11:09 door Redactie, 1 reacties

Cisco heeft een ernstig beveiligingslek in honderden routers en switches gedicht dat mogelijk door de CIA is gebruikt om toegang tot systemen te krijgen. De kwetsbaarheid kwam aan het licht na analyse van de CIA-documenten die in maart door WikiLeaks onder de naam "Vault 7" op internet werden geplaatst.

Het gaat om een kwetsbaarheid in het Cisco Cluster Management Protocol (CMP) van Cisco IOS en Cisco IOS XE, het besturingssysteem dat op de routers, firewalls en switches van Cisco draait. Via het beveiligingslek zou een aanvaller op afstand en zonder inloggegevens willekeurige code met verhoogde rechten kunnen uitvoeren en zo volledige controle over het apparaat krijgen.

Een aanvaller zou het lek kunnen aanvallen door bij het opzetten van een Telnet-sessie geprepareerde CMP-specifieke Telnet-opties mee te sturen. Op een schaal van van 1 tot en met 10 is de ernst van het lek met een 9,8 beoordeeld. In totaal zijn ruim 300 routers en switches kwetsbaar. Beheerders krijgen dan ook het advies om de updates zo snel als mogelijk te installeren.

Reacties (1)
11-05-2017, 11:17 door Anoniem
Dus Telnet uitschakelen. SSH.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.