image

Twitter stopt ondersteuning Do Not Track-instelling browsers

vrijdag 19 mei 2017, 14:30 door Redactie, 10 reacties

Twitter heeft een nieuw privacybeleid aangekondigd en besloten om de Do Not Track-instelling van browsers niet meer te ondersteunen. Do Not Track kunnen gebruikers van Firefox, Chrome en andere browsers in hun browser instellen, waarmee ze aan sites laten weten dat ze niet gevolgd willen worden.

In dit geval laat de browser dit via de header aan de website weten. Het is echter aan de websites die de gebruiker bezoekt om hier gehoor aan te geven. De maatregel wordt niet technisch of juridisch afgedwongen. Twitter was één van de partijen die hier wel gehoor aan gaf. Het bedrijf is daar nu op teruggekomen. Volgens Twitter heeft Do Not Track onvoldoende support binnen de industrie. Daarnaast biedt Twitter gebruikers naar eigen zeggen betere privacyinstellingen.

Onder het nieuwe privacybeleid, dat op 18 juni van kracht wordt, gaat Twitter trackingcookies 30 in plaats van 10 dagen bewaren. Tevens gaat het gebruikers ook volgen op andere websites waar Twittercontent wordt gebruikt. Hierdoor wil Twitter gebruikers gepersonaliseerde advertenties laten zien. Deze optie staat standaard ingeschakeld. Verder verandert Twitter ook de manier waarop het data met partners en adverteerders deelt.

Reacties (10)
19-05-2017, 14:41 door Anoniem
Tijd voor iets anders dus
19-05-2017, 14:54 door Anoniem
Dag social media! En juist daarom, men wil niet meer dat men zelf kan instellen wat men wenst of niet.

Ik wil mijn browser settings regelen en niet voor mij geregeld zien. Jullie krijgen steeds minder respect voor jullie product,
maar zonder hen zal het ook niet meevallen, toch?
19-05-2017, 15:02 door buttonius
Dit argument getuigt wel van lef:
Volgens Twitter heeft Do Not Track onvoldoende support binnen de industrie.
Twitter is de exponent van die industrie en nu zeggen ze dus eigenlijk dat ze het niet langer gaan ondersteunen omdat ze het niet langer willen ondersteunen.

Wat een schitterende FU redenering!

Iets doen wat de klanten willen en dat ze duidelijk aangeven door de Do Not Track-instelling te activeren, dat zou immers veel te fatsoenlijk zijn...
19-05-2017, 15:02 door Anoniem
Daarom dus Ghostery of iets dergelijks.
19-05-2017, 15:40 door Anoniem
wat heeft deze instelling nog voor nut als er toch geen gehoor aan word gegeven
19-05-2017, 16:38 door Anoniem
Wat zou het fijn zijn om een abonnement te kunnen nemen ipv dat de gebruikers zelf het business model zijn van het bedrijf. Daarmee alles overboord gooit om zelf zoveel mogelijk info in te winnen van de betreffende gebruiker.

Gratis bestaat niet, maar blijkbaar is de vrije markt niet instaat enige regulatie te brengen. Vreemd dat de grote jongens wachten tot de overheden er iets aan gaan doen ipv juist te voorkomen dat het de interesse wekt van de overheid.
19-05-2017, 16:42 door Anoniem
Door Anoniem: wat heeft deze instelling nog voor nut als er toch geen gehoor aan word gegeven
Als een verzoek nooit gedaan is levert dat een andere situatie op dan als een verzoek wel gedaan is maar bewust genegeerd. Door de do-not-track-header niet te honoreren negeren allerlei bedrijven bewust een verzoek van hun bezoekers. Je weet natuurlijk niet of dat ooit een praktisch gevolg zal hebben, maar je kan ook niet uitsluiten dat het een keer ergens opduikt als argument in een rechtzaak of in een parlementair debat over privacywetgeving, of in beleid van Europese privacywaakhonden, en daar opeens toch belangrijk wordt. De instelling heeft nu direct misschien geen praktisch nut, maar je weet maar nooit waar hij goed voor zal blijken te zijn. Als jij niet volautomatisch gevolgd en geanalyseerd wenst te worden, laat hem dan vooral aanstaan.
19-05-2017, 21:06 door Anoniem
Door Anoniem: Daarom dus Ghostery of iets dergelijks.

Ik gebruik Ghostery op Android. Aanrader. Of in je browser Ublock Origin samen met Privacy Badger installeren.
19-05-2017, 22:52 door Anoniem
Als je zelf wil en kunt instellen, neem je als extensie Negotiator, samen met uBlock & TrafficLight een goed trio.

Maar er blijft nog genoeg over, je kunt je eigenlijk niet goed meer wapenen tegen de geweldige overrompeling door globale profiling & tracking krachten. Wat te denken van Google Mobiele Pagina's die meer de interessen van Google
volgen dan betere pagina rendering of veiligheid brengen. Geen tegengeluid nog gehoord. Het wordt echt elke dag extremer, mensen.

Er is nog zoiets als de nieuwe methoden zoals fingerprinting en ik denk niet dat een ieder bij voorbeeld de Keyboard Privacy extensie heeft.

Namelijk de manier waarop ik dit bericht naar u allen intik, schept een uniek profiel voor mij en verraadt mij aan Google en consorten door mijn unieke manier van ingeven op het toetsenbord.

De overheid had al lang hier wat tegenkracht tegen moeten inbrengen, maar men wil niet of men zit al helemaal in de zak van het globale geweld van de "Forces that Be". Doen ze nog iets voor de vorm, dan krijgt Facebook een flutboete, die ze fluitend uit de achterzak trekken en daarna gaan ze onverdroten verder met hun uitgezette agenda.

Als je echt goed analyseert wat er met de data van "het product" (de browser eindgebruiker) gebeurt, zijn we dan al lang en breed niet veel te ver doorgeschoten? Maar waar is er nog sprake van enig tegenwicht?

Ga nu niet gelijk tor gebruiken want dan laad je helemaal de verdenking op je van een risico-burger te zijn. Want we moeten allemaal vrijwel compleet transparant zijn om geen argwaan op te wekken van die krachten, die altijd beweren het beste met ons (wellicht liever gezegd met henzelf ) op te hebben. En sorry, als in dit berichtje enige vorm van cynisme doorklinkt, maar ik kan geen ander gevoel hierbij opbrengen...echt niet!

Is trouwens ieder zich hier wel volledig bewust van hoeveel men door simpel het Internet op te gaan van de eigen privacy willens en wetens al opgeeft en heeft opgegeven en hoe weinig alternatieve keuzen er nog voor u en mij over zijn gebleven? Het is bar en boos.
20-05-2017, 07:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.