image

Apple bewaart verwijderde notities langer dan 30 dagen in iCloud

maandag 22 mei 2017, 11:17 door Redactie, 2 reacties

Het Russische forensische softwarebedrijf Elcomsoft heeft ontdekt dat Apple door gebruikers verwijderde notities langer dan de 30 aangegeven dagen in iCloud bewaart en dat die notities ook nog te achterhalen zijn. Apple synchroniseert allerlei soorten gegevens tussen apparaten die hetzelfde Apple ID delen.

Gespreksgegevens, contacten, in Safari geopende tabs, surfgeschiedenis, favorieten en notities kunnen allemaal worden gesynchroniseerd. Dit mechanisme synchroniseert nieuwe, aangepaste en verwijderde items. Eerder werd al duidelijk dat Apple de in Safari verwijderde surfgeschiedenis alsmede verwijderde foto's meer dan een jaar bewaart. Dit blijkt ook het geval te zijn bij de notitie-app. De Notes-app biedt gebruikers de mogelijkheid om notities met de cloud en andere apparaten te synchroniseren.

Apple geeft zelf aan dat door de gebruiker verwijderde notities 30 dagen in iCloud worden bewaard. Hiervoor is er de "Recently Deleted" map. Elcomsoft ontdekte dat ook noties van 30 dagen en ouder zijn terug te vinden, ook als ze niet in de "Recently Deleted" map zichtbaar zijn. Het is echter onduidelijk hoe lang Apple de verwijderde notities bewaart. Bij sommige accounts konden notities die tot 2015 teruggaan worden achterhaald, terwijl andere accounts twee weken aan verwijderde notities opleverden.

Zowel bij het bewaren van de verwijderde surfgeschiedenis en foto's kwam Apple met een oplossing. Ook in dit geval zal Apple met een oplossing komen, aldus Elcomsoft. "De vraag is welke andere gegevens waarvan je niet wilt dat Apple die bewaart toch door het bedrijf worden bewaard. En vernietigt Apple verwijderde records of verbergt het die of verplaatst het die naar een andere server? Die vragen moeten nog beantwoord worden", zo laat het softwarebedrijf weten.

Reacties (2)
22-05-2017, 11:20 door Anoniem
Als gebruiker heb je alleen indirect controle over je gegevens als je die upload. Dat gaat voor alle merken en diensten op.
22-05-2017, 11:50 door Anoniem
Voor mij maakt dat niet veel uit. Alle belangrijke data zijn sowieso versleuteld in iCloud.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.