image

13 procent Androidtoestellen volledig versleuteld

woensdag 24 mei 2017, 17:14 door Redactie, 2 reacties

Ruim dertien procent van alle Androidtoestellen is volledig versleuteld, zo heeft Google laten weten. Tijdens Google I/O 2017 maakte de internetgigant bekend dat 80 procent van de Androidtoestellen die Android Nougat draait volledig versleuteld is. In het geval van Android Marshmallow is dit 25 procent.

Google liet niet weten hoeveel Android 5.x-toestellen versleuteld zijn. Experts denken dat dit een vrij klein percentage is, aangezien er toen geen verplichting was om deze toestellen met standaard ingeschakelde encryptie te leveren. Android 6 (Marshmallow) heeft op dit moment een marktaandeel van 31,2 procent, terwijl Android 7 (Nougat) op 7,1 procent van de Androidtoestellen draait.

Dit houdt in dat zeker 13,5 procent van de Androidtoestellen volledig is versleuteld, waarbij het percentage van mogelijk versleutelde Android 5.x-toestellen niet is meegeteld. De encryptie die Android hanteert komt echter niet in de buurt van de versleuteling die Apple voor iOS gebruikt, zo stelt de Russische ontwikkelaar van forensische software Elcomsoft. Zelfs in het geval van Androidtoestellen die de laatste Androidversie draaien is er volgens het bedrijf nog een goede kans om informatie te achterhalen.

Reacties (2)
24-05-2017, 23:12 door Anoniem
ik heb hem ok niet encrypted
mijn telefoon is daardoor stukken sneller

~dodo
25-05-2017, 13:53 door Anoniem
Ik heb hem niet versleuteld... niks meer trouwens... van oude data zijn alle wachtwoorden definitief kwijt. Dan hoeven ze mijn vingers ook niet af te hakken. :)

Niks moeilijker dan grondig data te wissen, ook met het besef dat data geen fysieke ruimte in beslag neemt. Maar het voelt zooo goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.