image

Microsoft gaat Creators Update onder meer apparaten uitrollen

donderdag 25 mei 2017, 07:34 door Redactie, 5 reacties

Microsoft gaat de Windows 10 Creators Update de komende tijd onder meer apparaten uitrollen, waaronder Windows Phones en computers met bluetooth-apparaten, zo heeft de softwaregigant aangekondigd. De Creators Update voegt allerlei nieuwe features aan het besturingssysteem toe.

Zo zijn er verschillende beveiligingsmaatregelen aan Microsoft Edge toegevoegd die het lastiger moeten maken om kwaadaardige code in het geheugen te laden, wat aanvallers weer moet belemmeren in het ontwikkelen van een werkende exploit. Verder is de sandbox van Microsoft Edge verbeterd, wat uiteindelijk het aanvalsoppervlak moet verkleinen.

Daarnaast is het Windows Defender Security Center dashboard toegevoegd dat gebruikers eenvoudiger inzicht in de beveiliging van hun systeem moet geven. Via Dynamic Lock is het mogelijk om het systeem aan een smartphone, fitnesstracker of ander apparaat te koppelen en de computer automatisch te vergrendelen als het gekoppelde apparaat uit de buurt van de machine verdwijnt. Ook zijn de privacyinstellingen aangepast.

Afgelopen april begon Microsoft met de uitrol van de Creators Update, maar deed dit alleen onder nieuwere, geteste computermodellen. Pas als deze eerste uitrol succesvol was afgerond zou de volgende plaatsvinden. Microsoft verwacht dat het enkele maanden zal duren voordat alle Windows 10-computers die compatibel zijn de Creators Update hebben ontvangen. Gebruikers krijgen echter wel de optie om te bepalen wanneer de daadwerkelijke update zal plaatsvinden. Zo kan er bijvoorbeeld een specifieke tijd worden opgegeven.

Nu laat Microsoft weten dat de volgende uitrol aanstaande is en het de komende weken hier meer informatie over zal geven. Wel is al duidelijk dat ook computers met bluetooth-apparaten de update zullen ontvangen. Vanwege een probleem met het aansluiten van bluetooth-apparaten na de installatie van de Creators Update besloot Microsoft de verdere uitrol onder soortgelijke systemen te stoppen. Gebruikers kunnen de Creators Update ook handmatig installeren, maar dat is alleen voor technische gebruikers bedoeld, zo waarschuwde de softwaregigant eerder nog.

Reacties (5)
25-05-2017, 10:17 door Anoniem
voegt allerlei nieuwe features aan het besturingssysteem toe.
Ah is dat hoe we bugs tegenwoordig noemen?
25-05-2017, 13:47 door Anoniem
Onder apparaten, of op apparaten? Heeft er iemand om nieuwe features gevraagd? Ik niet.
25-05-2017, 16:33 door karma4
Door Anoniem:
voegt allerlei nieuwe features aan het besturingssysteem toe.
Ah is dat hoe we bugs tegenwoordig noemen?
Dit heet in ieder geval bashing.. Niets beters te doen?
26-05-2017, 13:46 door Anoniem
Door Anoniem: Onder apparaten, of op apparaten? Heeft er iemand om nieuwe features gevraagd? Ik niet.

Ik denk dat er meer mensen zitten te wachten op de Creators Update dan op jouw nutteloze commentaar.

Dus als het voor jou de moeite waard is om dit sneue commentaar te posten, dan is de Creators Update voor Windows 10 voor anderen ook wel de moeite waard.
26-05-2017, 16:22 door Anoniem
Deze update werkt perfect op de goedkope ( !!) Dual Sim Lumia 540 van de Aldi !!
Nog geen enkele keer gehad dat de smartphone blokkeerde, terwijl de nieuwe Samsung met Android regelmatig "vast" zit.

Het enige nadeel is dat de (staatsbank) ABN-AMRO nota bene gaat stoppen met Mobiel bankieren op Windows Phone, maar dat heeft niets te maken met deze update !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.