image

Hackers zetten foto's patiënten chirurgische kliniek op internet

woensdag 31 mei 2017, 11:27 door Redactie, 5 reacties

Hackers die eerder dit jaar de servers van een Litouwse kliniek in plastische chirurgie wisten te hacken hebben meer dan 25.000 foto's en persoonlijke informatie van patiënten op internet gezet, zo meldt de Litouwse zender Lrytas TV. De hack kwam eind april en begin mei al in het nieuws, toen de kliniek door de aanvallers werd afgeperst.

Er moest 300 bitcoin worden betaald voor het verwijderen van de gestolen gegevens. Op dat moment kwam dit overeen met 344.000 euro. Tegelijkertijd werden sommige patiënten door de aanvallers benaderd en afgeperst. Ze moesten tussen de 50 en 2000 euro betalen om ervoor te zorgen dat naaktfoto's, paspoortkopieën, social security nummers en andere gegevens niet openbaar werden gemaakt. Nu hebben de aanvallers de gehele database online gezet.

De kliniek behandelt allerlei nationale en internationale beroemdheden, alsmede patiënten uit Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Groot-Brittannië. Volgens de Daily Mail bevat de nu gelekte datadump de intieme foto's en gegevens van meer dan 1500 Britten. Om hoeveel patiënten het in totaal gaat is onbekend.

Reacties (5)
31-05-2017, 11:32 door Jodelie
Dat belooft wat met het EPD/LSP... Ik snap wel waarom ik in feite niets meer deel met mijn (huis)arts.
31-05-2017, 17:01 door Anoniem
Hmm ja, ach.... 'wen er maar aan'

Als ik moet klagen voor elke keer dat er van mij heimelijk opnames gemaakt worden...
31-05-2017, 17:47 door Anoniem
Dit zijn geen hackers, maar keiharde criminelen. Misschien moeten we ze ook zo gewoon noemen, net zoals "lover boys" gewoon crimineel en afpersend tuig is dat misbruik maakt van zwakkeren. Het klinkt allemaal romantisch, maar het is verre van dat.
01-06-2017, 11:33 door Anoniem
Opzich is het wel goed, leert die bedrijven dat ze data die niet meer relevant is, gewoon offline moeten archiveren. Wat mij betreft is het bedrijf ook crimineel. Gewoon seriues geld besteden aan security, dat gaat voor het budget van bijvoorbeeld de lease auto's.

Misschien moeten managers/ondernemers ook maar op een soort blacklist komen, dat ze gewoon niet meer aktief mogen zijn in bepaalde sectoren/functies.
01-06-2017, 14:36 door Anoniem
Door Anoniem: Opzich is het wel goed, leert die bedrijven dat ze data die niet meer relevant is, gewoon offline moeten archiveren.

Als je dat laatste natuurlijk in het bedrijfsleven zegt wordt je keihard uitgelachen.
"Offline bewaren?"
- "Op floppy's zeker?!"
[ gelach en gebulder ]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.