image

Australische overheid wil geen backdoors in encryptie

dinsdag 13 juni 2017, 14:41 door Redactie, 8 reacties

De Australische overheid wil geen backdoors aan encryptie toevoegen, zo heeft de Australische premier Malcolm Turnbull tegenover het Huis van Afgevaardigden laten weten. Onlangs stelde Turnbull nog dat WhatsApp en Apple de versleutelde berichten van gebruikers moeten ontsleutelen zodat opsporingsdiensten hier toegang toe kunnen krijgen.

In zijn toespraak van vandaag maakt hij duidelijk dat het vooral om samenwerking gaat. "Encryptie is een belangrijk onderdeel van de veiligheid voor elke gebruiker op het internet, dat ons allemaal tijdens online shoppen, bankieren en chatten beschermt", zo liet de premier weten. "Versleutelde chat-apps worden echter ook door criminelen en terroristen gebruikt. Op het moment is veel van dit verkeer lastig voor onze veiligheidsdiensten te ontsleutelen, en ook voor onze bevriende inlichtingendiensten."

Turnbull wijst naar de Verenigde Staten waar veel chatdiensten zich bevinden en waar er een "sterke libertijnse traditie" bestaat om de overheid geen toegang tot privécommunicatie te geven. "Zoals de FBI ontdekte toen Apple niet wilde meewerken met het ontgrendelen van de iPhone van de dode San Bernardino-terrorist", merkte de premier op. "De privacy van een terrorist kan nooit en te nimmer belangrijker dan de openbare veiligheid zijn." Volgens Turnbull is het belangrijk om de openbare veiligheid en individuele vrijheden te balanceren.

"Het gaat niet om het maken of misbruiken van "backdoors", zoals sommige privacyvoorstanders continu zeggen, ondanks geruststellende woorden van de overheid. Het gaat om samenwerking met en hulp van de industrie voor de publieke veiligheid." Volgens Turnbull moet er in de strijd tegen terrorisme nauwer met de grote socialmedia- en chatplatformen worden samengewerkt. "Het is de eerste taak, de meest plechtige taak van de overheid, om Australiërs te beschermen."

Reacties (8)
13-06-2017, 15:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-06-2017, 15:47 door Anoniem
Okee, dit is de gebruikelijke ronde politieke sussen en geruststellen waar niemand wat aan heeft. De lutser wil nog steeds gewoon toegang alsof het een telefoonlijn is, en dat werkt gewoon niet.
13-06-2017, 16:03 door Anoniem
Ik waarschuw iedereen in de politiek dat elke methode - welke dan ook - om encryptie te omzeilen door de tegenpartij zal worden gevonden en ook weer op het internet gegooid zodat maatregelen daartegen genomen kunnen worden.

Wanneer houden politici nu eens op versleuteling en terrorisme voortdurend met elkaar te linken?
Nogmaals: versleuteling = geen misdrijf !
13-06-2017, 16:07 door Anoniem
Okee, dit is de gebruikelijke ronde politieke sussen en geruststellen waar niemand wat aan heeft

Erg he, wanneer dit gebeurt op basis van een gerechtelijk bevel, waarna een bedrijf moet meewerken. Heb je ook probleem met het aftappen van de telefoon van een crimineel, of het doorzoeken van zijn huis, met een gerechtelijk bevel ?
13-06-2017, 17:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Okee, dit is de gebruikelijke ronde politieke sussen en geruststellen waar niemand wat aan heeft

Erg he, wanneer dit gebeurt op basis van een gerechtelijk bevel, waarna een bedrijf moet meewerken. Heb je ook probleem met het aftappen van de telefoon van een crimineel, of het doorzoeken van zijn huis, met een gerechtelijk bevel ?
Erg he, wat Edward Snowden aantoonde: iedereen werd daar namelijk afgetapt! En hou eens op met die smoes over criminelen!
13-06-2017, 18:40 door Anoniem
Abu Mohammed: "Morgen gezellig naar de frietkot. Tijd voor bitterballen."

Abdul Klapstoel: "Fijn wollah. We lezen het wel in de krant. Ehhh ik bedoel we zien wel, die nieuwe snackbar uit de krant?"

In plaintext.
13-06-2017, 18:56 door Anoniem
Maar niet alle terroristen gebruiken encrypted diensten en dat hebben de inlichtingendiensten ook niet weten te vinden.
https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/terroristen-parijs-gebruikten-gewone-sms-berichten
hiding in plain sight?
14-06-2017, 09:24 door Anoniem
Door Anoniem: Maar niet alle terroristen gebruiken encrypted diensten en dat hebben de inlichtingendiensten ook niet weten te vinden.
https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/terroristen-parijs-gebruikten-gewone-sms-berichten
hiding in plain sight?

Hiding in plain sight is de beste methode. Ben je op de vlucht, ga dan niet naar het platteland, maar verdwijn in een grote stad. Doen Mafiosi ook in Amsterdam.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.