image

'Hackers probeerden data verkiezingsdatabase VS aan te passen'

dinsdag 13 juni 2017, 15:50 door Redactie, 5 reacties

Hackers hebben vorig jaar geprobeerd informatie in een verkiezingsdatabase van de staat Illinois aan te passen. Ook kregen veel meer staten met aanvallen te maken dan in eerste instantie werd aangenomen, zo laat persbureau Bloomberg vandaag op basis van drie anonieme bronnen weten.

De aanval op het kiezersregistratiesysteem van Illinois kwam vorig jaar al in het nieuws. Bij de aanval werden de gegevens van tienduizenden stemgerechtigden buitgemaakt. Het was echter onbekend dat de aanvallers ook hadden geprobeerd om gegevens te wijzigen of verwijderen. Naar aanleiding van de hack gaf de FBI een waarschuwing af. Daaruit bleek dat de aanvallers middels sql-injectie waren binnengedrongen. De hack werd opgemerkt toen er gegevens van het netwerk werden gekopieerd. Het ging om namen, geboortedata, geslacht, rijbewijslicenties en gedeeltelijke social security nummers van 90.000 mensen. De database bevatte de gegevens van 15 miljoen mensen.

Volgens Ken Menzel van de Kiesraad van Illinois had zelfs het verwijderen van de database door de aanvallers geen invloed op de verkiezingen gehad. Districten uploaden de gegevens van hun burgers namelijk naar de staat en niet andersom. De data in de database gaat dan ook niet terug naar de districten die de verkiezingen houden. De hackers konden dit niet weten toen ze de staatsdatabase aanvielen, aldus Menzel.

De staat verwerkt echter wel online verzoeken voor kiesregistraties die naar de districten voor goedkeuring worden gestuurd. Districten kunnen zo kiezers toevoegen, waarna de informatie terug naar de staat gaat en aan de centrale database wordt toegevoegd. Aanvallers zouden dit proces wel kunnen manipuleren. Aan de hand van de hack in Illinois werd informatie over de aanvallers met ander staten gedeeld. 37 staten rapporteerden dat ze sporen van de aanvallers hadden aangetroffen. Bij twee andere staten werden de sporen aangetroffen in de systemen van een bedrijf dat belangrijke verkiezingssystemen beheert.

In een recent gelekt NSA-rapport laat de Amerikaanse geheime dienst weten dat hackers die voor de Russische militaire inlichtingendienst werkten hadden geprobeerd om een aantal dagen voor de presidentsverkiezingen de computers van 122 lokale verkiezingsfunctionarissen over te nemen. Een voormalige Amerikaanse overheidsfunctionaris maakt zich zorgen dat de aanvallers de afgelopen jaren uitgebreide kennis over de Amerikaanse verkiezingssystemen hebben opgedaan en dit bij volgende aanvallen zullen toepassen.

Reacties (5)
13-06-2017, 18:33 door Anoniem
En binnenkort is Duitsland dus aan de beurt. Ik ga alvast met chips en cola op de bank zitten voor eind Augustus en begin September.. tegen die tijd hebben we ook hier misschien een functionele regering...........
13-06-2017, 23:10 door Anoniem
tegen die tijd hebben we ook hier misschien een functionele regering...........

Wat een paniek zeg, wij Belgen hebben nog steeds comfortabel het wereldrecord regering vormen, 541 dagen.
Gedurende die periode bleef het land gewoon werken, geen enkele politicus kon gekke dingen doen. We kwam er beter uit dan we erin gingen.
14-06-2017, 11:03 door Anoniem
De 70 biljoen die USA investeerde voor regime-change bij de "Ruzzyans", daar wordt hier maar geen gewag van gemaakt.

Lees link: https://kauilapele.wordpress.com/2017/01/08/guess-whos-interfered-in-more-elections-than-anyone-vocativ-12-30-16-election-interference-the-u-s-has-done-it-in-45-countries-worldwide/

Zo de waard is vertrouw hij zijn gasten, toch?
14-06-2017, 11:19 door Anoniem
Dat zegt dus gewoon dat een land ook prima zonder regering kan... wanneer laten wen het beleid over aan slimme algoritmes?
14-06-2017, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem:
tegen die tijd hebben we ook hier misschien een functionele regering...........

Wat een paniek zeg, wij Belgen hebben nog steeds comfortabel het wereldrecord regering vormen, 541 dagen.
Gedurende die periode bleef het land gewoon werken, geen enkele politicus kon gekke dingen doen. We kwam er beter uit dan we erin gingen.

Inderdaad met het niveau van al die politici, kan je inderdaad maar beter hebben, dat ze niets mogen doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.