image

Maxima bezoekt Defensie Cyber Commando in Den Haag

donderdag 15 juni 2017, 13:20 door Redactie, 4 reacties

Koningin Maxima heeft vandaag een werkbezoek aan het Defensie Cyber Commando (DCC) in Den Haag gebracht, waar ze uitleg kreeg over de inspanningen van Defensie in cyberspace. Het DCC werd in september 2014 opgericht en maakt deel uit van de Koninklijke Landmacht.

Het cybercommando zet zich in voor de digitale veiligheid van de hele Defensieorganisatie en haar partners. Belangrijkste taken zijn het verdedigen van digitale systemen tegen aanvallen en spionage, informatie verkrijgen over mogelijke cyberbedreigingen en het kunnen aanvallen, manipuleren of uitschakelen van digitale systemen van tegenstanders. Tegenstanders kunnen andere landen zijn, maar ook (terroristische) organisaties of hackers.

Tijdens het werkbezoek werd in verschillende demonstraties getoond hoe een digitale strijd er uit kan zien. Medewerkers en stagiairs van het DCC gaven een toelichting op de projecten waar ze aan werken. Ook sprak Maxima met een vertegenwoordiging van de medezeggenschapscommissie over het aantrekken en behouden van cyberspecialisten voor Defensie. Eerder dit jaar liet brigadegeneraal Hans Folmer, commandant van het DCC, nog weten dat Defensie geen moeite heeft met het rekruteren van cyberspecialisten, maar er uitdagingen zijn in het behouden van mensen.

Reacties (4)
15-06-2017, 13:26 door Anoniem
"Willem, ze hadden daar een groot scherm met een wereldkaart waarop alles live te zien was"

-De Norsk screensaver
15-06-2017, 13:33 door Anoniem
Aan Hans Folmer z'n commentaar te horen is het dus saai, geen uitdagende omgeving.

Misschien pakken ze dat verkeerd aan. Je kunt dingen heel cool maken voor hackers, zelfs in Nederland. Maar dan moet de subsidie ergens anders heen dan bestuurders.

Niemand gaat voor 4000-5000 pm zich serieus uitsloven als het gaat om specialistische kennis.
15-06-2017, 14:51 door Anoniem
Lijkt wel erg op een bericht van de staats TV, niet belangrijk en on interssant.
P.S. We gaan toch niet naar boulevaart journalistiek.
15-06-2017, 14:56 door Anoniem
was het maar 4000-5000 pm.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.