image

Windows-updates zorgen voor printproblemen bij IE-gebruikers

donderdag 22 juni 2017, 09:39 door Redactie, 11 reacties

Verschillende Windows-updates die Microsoft deze maand heeft uitgebracht zorgen voor printproblemen bij gebruikers van Internet Explorer. De updates verhelpen ernstige beveiligingslekken waardoor een aanvaller willekeurige code op een systeem zou kunnen uitvoeren.

De problemen doen zich voor als er vanuit Microsofts browser wordt geprint. Verdere details worden niet gegeven of wat gebruikers in de tussentijd kunnen doen. Wel laat Microsoft weten dat het probleem wordt onderzocht.

Reacties (11)
22-06-2017, 09:50 door Anoniem
Verdere details worden niet gegeven of wat gebruikers in de tussentijd kunnen doen

Nou, ze kunnen altijd een echte browser gaan gebruiken zoals Firefox of Chrome.
22-06-2017, 10:00 door Anoniem
Oh maar dat heb ik wel vaker gezien, bij de combinatie van IE en bepaalde printers.
Kennelijk stelt IE nogal wat eisen aan printerdrivers waar niet alle drivers aan voldoen.
En blijkbaar is het ook nog een moving target...

Nou werkt het printen toch meestal al vrij matig in IE dus ik denk dat het niet echt een issue is, gebruik
gewoon een andere browser. We leven niet meer in de tijd dat dit op vele sites een probleem was.
22-06-2017, 10:45 door Anoniem
IE? Wat is dat? ;-)
22-06-2017, 10:54 door Anoniem
Door Anoniem: Nou, ze kunnen altijd een echte browser gaan gebruiken zoals Firefox of Chrome.
En jij kan altijd leren om te beseffen dat niet elke bug meteen een argument is.

Ik heb in het verleden als webontwikkelaar genoeg last van IE's toenmalige minachting voor standaards gehad om het toen actief te gaan haten, ik reageer hier niet als IE-adept. Maar ik snap toch dat dit gewoon een bug is zoals die voor kan komen die waarschijnlijk gewoon door Microsoft zal worden verholpen. Dat kan gebeuren bij software waar in allerlei opzichten wat op aan te merken is, maar het kan ook gebeuren bij software die dik in orde is. Daarmee is het een non-argument.

Het is heel menselijk om, als je voorkeuren en aversies hebt, van alles zo te gaan interpreteren dat die voorkeuren en aversies bevestigd en versterkt worden. Het levert alleen geen realistisch beeld van de werkelijkheid op, dit heet 'confirmation bias' of in gewoon Nederlands tunnelvisie, en het voorziet je niet van argumenten maar van drogredenen. Daar kom je meestal niet ver mee en de kans is groot dat als je er ver mee komt je de plank behoorlijk hebt misgeslagen en het resultaat niet lijkt op wat je ervan verwacht had.
22-06-2017, 11:28 door karma4
Door Anoniem: ....
Het is heel menselijk om, als je voorkeuren en aversies hebt, van alles zo te gaan interpreteren dat die voorkeuren en aversies bevestigd en versterkt worden. Het levert alleen geen realistisch beeld van de werkelijkheid op, dit heet 'confirmation bias' of in gewoon Nederlands tunnelvisie, en het voorziet je niet van argumenten maar van drogredenen.
....
Ok je denkt verder en kijkt verder. Lees het artikel nog eens en wat mis je? Er wordt in IE een aanpassing gedaan voor strictere secùrity. Vervolgens zijn er print problemen wat er niet staat is voor welke printers en met welke printerdrivers. Als dat gaat om niet ms software is er dat gangbare compatibiliteitsprobleem. Dan is het ook beter te gaan vragen waar dat zit en wie daaraan wat zou moeten doen.
Ik heb slechte ervaringen met dat soort randapparatuur met niet ms software.
22-06-2017, 13:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 22-06-2017, 13:52
[Verwijderd]
22-06-2017, 22:18 door karma4 - Bijgewerkt: 22-06-2017, 22:18
Door Neb Poorten: ....
Jij mist dat dit soort problemen een bekend verschijnsel zijn bij bugfixes van spaghetti code, waarbij je het ene probleem oplost en er op ogenschijnlijk niet verwante plekken nieuwe problemen worden geïntroduceerd. Uiteindelijk is dergelijke software niet meer te redden want je blijft in vicieuze cirkels bugfixes voor bugfixes voor bugfixes uitbrengen...
Je ontwijkt de vraag wie de foute code gemaakt en aangeleverd heeft. Hp Epson Nashua xerox océ er zijn er vele. Je moet het een keer meegemaakt hebben dat code van externe leveranciers dusdanige mallotige problemen veroorzaakt.
Als je je ooit in allemogelijke opties bij die drivers verdiept heb dan snap je dat het kan gebeuren.
Met een koppeling naar geïntegreerde linux doosjes was er binnen dezelfde reeks van machines (service uitbesteed) niet eens consistentie in een bladspiegel definitie. De oplossing was om aparte printers er naast te zetten zodat er eenvoudig om heen te werken was. Peperdure multifunctionals en dan nog eens dure er naast. In het contract was de situatie niet voorzien dat was duur meewerk als het opgepakt zou worden.
22-06-2017, 22:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-06-2017, 11:17 door karma4 - Bijgewerkt: 23-06-2017, 11:33
Door Neb Poorten:
Waar is dat aangetoond dan? Bronvermelding s.v.p.
Bronvermelding nodig? Bekend is dat er vele printerfabrikanten zijn en dat die los staan van microsoft. Als je daarvan bewijs nodig hebt dan ben je niet thuis in ict.
Ik vroeg hier eerder om welke printerfabrikanten er bij betrokken zijn en wat de kwaliteit van die code is.
Je blijft dat negeren.

Sukkels...
Leuke classificatie voor de boardroom. Waaronder de top ceo's van onze economie en de top politieke bestuurders. Durf je het direct face face tegen ze te zeggen?
23-06-2017, 19:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.