image

ABN Amro test contactloos betalen met nfc-ring en horloge

donderdag 22 juni 2017, 09:51 door Redactie, 18 reacties

ABN Amro is een test begonnen waarbij het gebruikers via een wearable laat betalen. Een selecte groep gebruikers test op dit moment onder andere een speciale Kerv-ring of horloge met nfc-techniek waarmee betaald kan worden bij bijna 40 miljoen contactloze betaalautomaten wereldwijd.

Samen met de eerste gebruikers gaat de bank kijken hoe deze betaalmogelijkheid aanslaat. Tegelijkertijd zoekt de bank meer partners om mee samen te werken. Na deze pilotfase wil de bank eind dit jaar deze betaaltechniek ook voor andere klanten beschikbaar maken. Volgens de bank voldoet de betaalmethode aan alle eisen voor betrouwbare en veilige betalingen.

Image

Reacties (18)
22-06-2017, 10:26 door Anoniem
Zolang de limieten die nu gelden voor er weer gepind moet worden gehandhaafd blijven maakt het qua veiligheid denk ik niets uit of je nou met een NFC-schip in een pas of een NFC-chip in een ring of horloge werkt.

Maar voor mij is zoiets eerder een achteruitgang dan een verbetering. Ik moet en wil hoe dan ook een aantal pasjes op creditcard-formaat bij me hebben. Mijn identiteitsbewijs, mijn OV-abonnement, mijn museumkaart, dat soort zaken. Die heb ik in makkelijk te bedienen aluminium kaarthoudertje zitten en het kost me geen moeite om dat uit mijn zak te halen en de juiste kaart eruit te vissen. Een ring of horloge voegt geen noemenswaardig gemak toe. Ik vind bij een handeling die me een paar seconden kost extra gemak helemaal geen argument meer, wat doen die paar seconden ertoe?

Het zou mij eerder ongemak opleveren, ik draag nu helemaal geen ring of horloge, en dat kaarthoudertje blijf ik voor andere dingen nodig hebben. En dan doe ik pinbetalingen nog eens van twee bankrekeningen, mijn eigen rekening en de en/of-rekening die ik met mijn partner heb. Hoe selecteer ik op die ring de rekening waarmee ik wil betalen? Kan ik er rekeningen van meerdere banken op kwijt? En mijn OV-kaart en andere zaken? Kost het selecteren van de juiste functie me minder dan die paar seconden die ik nu kwijt ben? Maak ik er minder fouten mee?

Ik zie de toegevoegde waarde er niet van. Maar het valt me al jaren op dat er een groep mensen rondloopt die juist dat soort piepkleine dingetjes heel belangrijk maakt. Allemaal gadget-freaks, trouwens, dus ik vermoed dat het meer een schijnverantwoording voor het uitgeven van kleine kapitalen aan gadgets is dan een letterlijk te nemen argument. Jammer, wat mij betreft is het prima om allerlei technische snufjes te gebruiken domweg omdat je ze cool vindt.

En om die reden heb ik ook geen bezwaar tegen dit soort ringen en horloges, althans niet zo lang ik niet onder druk gezet wordt om het ook te gaan gebruiken omdat een marketingapparaat dat erop inspeelt besluit dat dat nu een norm is geworden waar iedereen maar in mee moet gaan.
22-06-2017, 10:37 door spatieman
leuke tracking methode.
het datacenter van de NSA zal hier blij mee zijn.
22-06-2017, 10:39 door Anoniem
Ik wil graag een chip in mijn hand waarmee ik dit kan. Die verlies ik niet zo gauw. Want of tie er nog om zit (vinger) of in...who cares... En dan gelijk ook zo'n chip waarmee ik overal terecht kan. Bedrijfspanden, bios, cafe betalen, boodschappen e.d. En allemaal dezelfde in EU, zodat we allemaal dezelfde voorwaarden hebben. Dat is pas een oplossing.
nah, vast te simpel...
22-06-2017, 11:02 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil graag een chip in mijn hand waarmee ik dit kan. Die verlies ik niet zo gauw. Want of tie er nog om zit (vinger) of in...who cares... En dan gelijk ook zo'n chip waarmee ik overal terecht kan. Bedrijfspanden, bios, cafe betalen, boodschappen e.d. En allemaal dezelfde in EU, zodat we allemaal dezelfde voorwaarden hebben. Dat is pas een oplossing.
nah, vast te simpel...

De chip is niet zo zeer het probleem,. die zijn 1.5x1.5 milimeter.
Echter,. om contactloos te kunnen werken heeft zo'n chip een antenne nodig.
Dit zit in je pas verwerkt om de rand,. en in de ring idem.

In je hand,. hoe wil je dat doen? Al je vingers tot antenne om laten bouwen met een stuk draad?
22-06-2017, 11:09 door Anoniem
Door spatieman: leuke tracking methode.
het datacenter van de NSA zal hier blij mee zijn.

Nou leg deze opmerking maar eens uit dan, en dan wel in de juiste context m.b.t. het verschil tussen een NFC bankpas of NFC ring.
22-06-2017, 11:25 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil graag een chip in mijn hand waarmee ik dit kan. Die verlies ik niet zo gauw. Want of tie er nog om zit (vinger) of in...who cares...
Een heleboel mensen die allemaal niet jou zijn. Net als dat er mensen zijn die wel graag mooie kleding dragen maar toch maar liever geen tatoeage laten zetten. Ze bestaan nog.

Maar als je serieus bent, ga met de ABN praten, wellicht dat je mee mag doen met een geinjecteerde chip. Er loopt al iemand rond die met zo'n chip in z'n hand forenst, met toestemming van de NS.

En dan gelijk ook zo'n chip waarmee ik overal terecht kan. Bedrijfspanden, bios, cafe betalen, boodschappen e.d. En allemaal dezelfde in EU, zodat we allemaal dezelfde voorwaarden hebben. Dat is pas een oplossing.
nah, vast te simpel...
Nee, te nuttig. Dit soort dingen worden in de markt gezet in de hoop dat het aanslaat door partijen die er zelf beter van denken te worden. Die partijen zijn dan ook vooral met zichzelf bezig, en alleen maar met het belang van de klant zolang dat niet indruist tegen hun eigen belang. Meer betalingen genereren, meer betalingsdata verzamelen, dat is allemaal fijn. Geharmoniseerd over heel Europa is leuk maar is hard werk, dus doen ze dat pas als 1) het genoeg meer oplevert om het voor hen waard te lijken of 2) ze gedwongen worden.

Kijk naar het bericht dat de banken ergens volgend jaar overschrijvingen "direct gaan afhandelen", in plaats van er eerst eens een dagje of twee rustig op te blijven zitten want dat levert ze geld op. Nu pas gaan ze dat doen. Terwijl SEPA al een tijdje bestaat en ingevoerd is "want dan gaan overschrijvingen sneller". Terwijl banken elders op de wereld dit ook zonder SEPA al tijden kunnen, en het binnen de SEPA-zone tot nu toe nauwlijks verbetering heeft gebracht. Het gaat er dus gewoon om waar en hoeveel de banken denken mee te kunnen wegkomen. Zo ook dit NFC-in-een-ring speeltje.
22-06-2017, 11:30 door Anoniem
Lijkt me gezien de elegantie van de ring een flop te worden. Voor mij geen wearables, een pasje is prima
22-06-2017, 11:40 door Anoniem
@ Vandaag, 10:26 door Anoniem

U vergeet nog het totale gebrek aan financieel inzicht dat op deze manier ontstaat.

Of moet ik dan blij zijn met de bank die mijn gegevens mag gaan verkopen aan organisaties die mij dan een product hiervoor mogen/gaan aanbieden?!
22-06-2017, 11:53 door Anoniem
Door Anoniem: Zolang de limieten die nu gelden voor er weer gepind moet worden gehandhaafd blijven maakt het qua veiligheid denk ik niets uit of je nou met een NFC-schip in een pas of een NFC-chip in een ring of horloge werkt.

Maar voor mij is zoiets eerder een achteruitgang dan een verbetering. Ik moet en wil hoe dan ook een aantal pasjes op creditcard-formaat bij me hebben. Mijn identiteitsbewijs, mijn OV-abonnement, mijn museumkaart, dat soort zaken. Die heb ik in makkelijk te bedienen aluminium kaarthoudertje zitten en het kost me geen moeite om dat uit mijn zak te halen en de juiste kaart eruit te vissen. Een ring of horloge voegt geen noemenswaardig gemak toe. Ik vind bij een handeling die me een paar seconden kost extra gemak helemaal geen argument meer, wat doen die paar seconden ertoe?

Misschien vooral een gimmick, maar in dit seizoen is de use case "passen liggen in de locker maar eten en drinken in het zwembad/plas/strand afrekenen met een waterbestendige (?) ring" toch wel een aardige optie ?

Pech dan voor wie wil kiezen of het patatje op de zaak, de eigen rekening of de gemeenschappelijke rekening gezet moet worden - maar als simpele 'kleine betaling' optie is er m.i. dus wel een case te maken voor ring of hanger met nfc chip.

Verder , een showcase dat betalen niet speciaal _hoeft_ met dat rechthoekige stukje plastic van 8.5x5.3 cm is ook wel zinvol.
22-06-2017, 12:22 door [Account Verwijderd]
Horloge met NFC chip? Bwahh!
Al krijg ik er een sloot geld bij, ik leg er mijn Oris nooit voor opzij.
22-06-2017, 13:06 door Anoniem
Mij aub geen horloge of ring met NFC chip van ABNAMRO. Veel te opzichtig en onbeschermd.
Of moet er soms nog een bordje bij met "ik wil bestolen worden"?
Doe mij maar een pasje in een EMC-beschermde hoes, waarvan men niet kan zien of, en waar ik het dan draag.
Daarbij: ik omarm contant betalen, en adviseer anderen om ook vaker contant te betalen.
Anders wordt straks contant betalen ons gedeeltelijk of helemaal afgenomen.
Verhandeling van al ons betaalgedrag door banken kan je beter niet hebben als consument. Weer een stuk privacy weg.
22-06-2017, 14:08 door Anoniem
Door Aha: Horloge met NFC chip? Bwahh!
Al krijg ik er een sloot geld bij, ik leg er mijn Oris nooit voor opzij.

Mwa, dit is met NFC en ook niet onaardig...
http://www.pocket-lint.com/news/140058-tag-heuer-connected-was-a-success-new-tag-smartwatch-arrives-in-may-with-nfc-and-gps
22-06-2017, 14:47 door Anoniem
Prima optie ook voor op het naaktstrand. Hoef je, als je een man bent, je handen tenminste niet te ontsieren met deze wel erg opzichtige ring.
23-06-2017, 08:42 door Anoniem
Het is wel grappig dat iedereen zo serieus ingaat op mijn voorstel om een chip in je hand te doen i.p.v. een ring om je vinger. Ooit van sarcasme gehoord?

fijn weekend!

Enne, ik werk bij ABN en ik vind het een briljante poging om te komen tot een veilig betaalmiddel. Echt!
<einde>
23-06-2017, 17:22 door Anoniem
Door Anoniem: Het is wel grappig dat iedereen zo serieus ingaat op mijn voorstel om een chip in je hand te doen i.p.v. een ring om je vinger. Ooit van sarcasme gehoord?
Dat injecteren, ook voor betalen, hebben we al in het eggie gezien nog voordat die ring een ding was. Er zijn een hoop ontzettende oenen die zulksoortige ideetjes maar wat gaaf vinden en er pas later achterkomen wat voor oen ze zijn geweest. De focus hier is "security", en dat betekent dus ook "security in the face of dummies".

Enne, ik werk bij ABN en ik vind het een briljante poging om te komen tot een veilig betaalmiddel. Echt!
<einde>
Huh, vandaar dat jullie een johnny-come-lately leverancier weten te strikken die vervolgens van patentinbreuk wordt beticht, en dat je niet doorhebt dat wat je voorstelt niet als sarcasme opgemerkt gaat worden... want het gebeurt gewoon al in de praktijk. En dat betalen per radiogolven en "veilig" niet echt goed samengaan, of dat moet weer een poging tot sarcasme zijn.

Nuja, ik was ooit klant bij de ABN en dat heeft de ABN zelf professioneel stuk gemaakt, dus ik kan er in het klein niet echt mee zitten. In het groot is het de zoveelste noot, want jullie zijn echt niet de enige die met "leuke" ideetjes weten te komen.
25-06-2017, 03:04 door Mariandel 2017
Het lijkt me zeer af te raden een RFID-chip in of op de hand of zelfs op of in het voorhoofd te plaatsen. Bovendien gaat daarmee het contante geld er geheel uit. We gaan een kant op die naar een Totalitaire Staat gaat! Op Zondag een week of twee weken geleden had men het over De Nieuwe Wereld Orde (New World Order) met één wereldleider is straks een feit. Het voorspelt allemaal niet veel goeds.
26-06-2017, 09:22 door Anoniem
Door Mariandel 2017: Het lijkt me zeer af te raden een RFID-chip in of op de hand of zelfs op of in het voorhoofd te plaatsen. Bovendien gaat daarmee het contante geld er geheel uit. We gaan een kant op die naar een Totalitaire Staat gaat! Op Zondag een week of twee weken geleden had men het over De Nieuwe Wereld Orde (New World Order) met één wereldleider is straks een feit. Het voorspelt allemaal niet veel goeds.
Ik neem aan dat met één wereldleider het risico op een alles vernietigende kernoorlog niet meer bestaat, een Nieuwe Wereld Orde hoeft dus niet per se slecht te zijn.
27-06-2017, 01:40 door Mariandel 2017
Door Anoniem:
Door Mariandel 2017: Het lijkt me zeer af te raden een RFID-chip in of op de hand of zelfs op of in het voorhoofd te plaatsen. Bovendien gaat daarmee het contante geld er geheel uit. We gaan een kant op die naar een Totalitaire Staat gaat! Op Zondag een week of twee weken geleden had men het over De Nieuwe Wereld Orde (New World Order) met één wereldleider is straks een feit. Het voorspelt allemaal niet veel goeds.
Ik neem aan dat met één wereldleider het risico op een alles vernietigende kernoorlog niet meer bestaat, een Nieuwe Wereld Orde hoeft dus niet per se slecht te zijn.


In mijn beleving is de N.W.O. wel slecht, want dit hele gebeuren is allemaal voorspeld in de Bijbel. Ik ben er niet zo gerust op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.