image

Duitse overheid waarschuwt vakantiegangers voor open wifi

zaterdag 24 juni 2017, 07:02 door Redactie, 5 reacties

De Duitse overheid heeft vakantiegangers gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met het gebruik van openbare wifi-netwerken. Mensen zouden namelijk vaak het feit vergeten dat openbare wifi-netwerken, waarvan de beveiliging onbekend is, een gateway voor cybercriminelen en malware kan worden, zo stelt het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het BSI en de Duitse politie adviseren vakantiegangers dan ook om eerst het beveiligingsniveau van de hotspot te achterhalen voordat hier verbinding mee wordt gemaakt. Zelfs als er met encryptie en wachtwoorden wordt gewerkt is het belangrijk om te weten wie er toegang tot de router heeft en bijvoorbeeld aanpassingen kan maken. Volgens de overheidsinstantie doen gebruikers er verstandig aan om op dit soort netwerken niet op e-mail, social media of internetbankieren in te loggen.

In een overzicht van de belangrijkste punten adviseert het BSI zelf om open wifi-netwerken alleen in combinatie met een vpn te gebruiken. Verder wordt aangeraden om onderweg wifi, nfc en bluetooth alleen in te schakelen wanneer ze nodig zijn en op te passen voor schoudersurfers bij het invoeren van wachtwoorden.

Reacties (5)
24-06-2017, 13:03 door Anoniem
GhostFIsher :)
24-06-2017, 17:36 door Anoniem
"adviseren vakantiegangers dan ook om eerst het beveiligingsniveau van de hotspot te achterhalen voordat hier verbinding mee wordt gemaakt": dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer maar eens op een iPad. Meestal kun je niet meer doen dat vragen welke vanhet etablissement is, en hopen dat dat goed en veilig gaat.
24-06-2017, 18:49 door Anoniem
Jammer dat de redactie van security.nl niet even het o zo belangrijke, zo niet het belangrijkste noemt:

Nutzen Sie fremde WLAN, z.B. öffentliche Hotspots an Flughäfen oder in Cafés nur mit einem VPN, das Ihre Internetverbindung abhör- und manipulationssicher macht.
24-06-2017, 19:55 door Anoniem
Door Anoniem: Jammer dat de redactie van security.nl niet even het o zo belangrijke, zo niet het belangrijkste noemt:

Nutzen Sie fremde WLAN, z.B. öffentliche Hotspots an Flughäfen oder in Cafés nur mit einem VPN, das Ihre Internetverbindung abhör- und manipulationssicher macht.

Je kan niet alles in de kop kwijt.
Zie verder: "In een overzicht van de belangrijkste punten adviseert het BSI zelf om open wifi-netwerken alleen in combinatie met een vpn te gebruiken." Drie alinea's uitlezen zal wel teveel gevraagd zijn.
25-06-2017, 10:42 door Anoniem
Gebruik gewoon een betaalde vpn provider die goeie apps heeft voor je mobiele apparatuur.
Ikzelf gebruik Vypervpn en het werkt super op mijn smartphone.
Mijn apparaten zijn ten allen tijden verbonden met vpn niet alleen omdat het veilig is op open wifi maar mijn providers niet kunnen zien wat ik allemaal uitspook.
Tegenwoordig zou een vpn abo naast je Internetprovider een must moeten zijn als je je privacy serieus neemt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.