image

E-mailaccounts Britse politici gehackt via bruteforce-aanval

maandag 26 juni 2017, 13:46 door Redactie, 2 reacties

Bij een bruteforce-aanval dit weekend zijn tientallen e-mailaccounts van Britse parlementsleden en hun personeel gehackt omdat er zwakke wachtwoorden werden gebruikt, zo heeft een woordvoerder van het parlement aan de Daily Telegraph laten weten. Vanwege de aanval werd al besloten om de toegang tot de e-mailaccounts te beperken. Er kon alleen nog vanaf het parlementsgebouw worden ingelogd.

Uit een onderzoek naar de aanval blijkt dat als vooralsnog minder dan 1 procent van de 9000 accounts op het parlementsnetwerk is gehackt, wat minder dan 90 accounts is. Volgens de woordvoerder maakten de accounts gebruik van zwakke wachtwoorden die niet aan de adviezen van de parlementsdienst voldeden. De gehackte personen zijn inmiddels ingelicht en er is een onderzoek ingesteld om te kijken of er gegevens zijn gestolen.

Reacties (2)
26-06-2017, 13:59 door Anoniem
Dat er zwakke wachtwoorden zijn gebruikt is kwalijk maar dat het mogelijk is om een bruteforce aanval te gebruiken vind ik kwalijker.
26-06-2017, 16:52 door Anoniem
Door Anoniem: Dat er zwakke wachtwoorden zijn gebruikt is kwalijk maar dat het mogelijk is om een bruteforce aanval te gebruiken vind ik kwalijker.

Inderdaad,. een beetje nette server zou na elke foute login attempt de delay flink omhoog moeten schoppen voor dat opvragende IP,. en na 5 foute attempts op dezelfde account de login voor dat account uberhaubt negeren tot er een two factor actie of dergelijk is ondernomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.