image

Hackergroep Shadow Brokers introduceert VIP-dienst

woensdag 28 juni 2017, 10:37 door Redactie, 0 reacties

De hackergroep Shadow Brokers die eerder allerlei exploits en tools van de NSA op internet lekte en een eigen abonnementsdienst startte heeft nu een VIP-dienst geïntroduceerd. In een nieuw bericht op Steemit laat de groep weten dat ze regelmatig worden benaderd of ze over specifieke kwetsbaarheden beschikken, bepaalde partijen willen hacken of informatie over organisaties hebben.

Shadow Brokers zegt hier normaal niet op in te gaan, maar wil dit via de nu aangekondigde "VIP Service" wel doen. Om van de dienst gebruik te kunnen maken moet er eenmalig 114.000 euro worden betaald. Daarnaast heeft de hackergroep ook de prijs van de maandelijkse abonnementsdienst verhoogd. In mei werd de "Monthly Dump Service" aangekondigd, die exploits en gestolen netwerkdata zou kunnen bevatten.

In eerste instantie moesten abonnees hier ruim 28.000 euro voor betalen, maar dat bedrag is nu verdubbeld naar 57.000 euro. Volgens de hackergroep is het abonnement een groot succes en hebben ze veel abonnees. In mei besloten twee hackers nog een inzamelingsactie te starten om de eerste datadump van de Shadow Brokers aan te schaffen, om zo eventuele kwetsbaarheden te ontdekken en te laten patchen, maar besloten de actie vanwege juridische redenen een dag later te staken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.