image

Let's Encrypt geeft 100 miljoen ssl-certificaten uit

donderdag 29 juni 2017, 11:11 door Redactie, 2 reacties

In anderhalf jaar tijd heeft certificaatautoriteit Let's Encrypt 100 miljoen gratis ssl-certificaten uitgegeven, waarmee het de grootste of op één na grootste certificaatautoriteit ter wereld is. De 100 miljoen uitgegeven certificaten willen nog niet zeggen dat 100 miljoen verschillende websites Let's Encrypt-certificaten gebruiken.

Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal websites dat bezoekers via Let's Encrypt een versleutelde verbinding aanbiedt tussen de 17 miljoen en 46 miljoen, zo meldt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Zo kunnen meerdere certificaten voor dezelfde websites worden uitgegeven en verlopen certificaten ook. Ook kunnen certificaten worden aangevraagd voor andere internetdiensten dan websites en worden niet alle uitgegeven certificaten ook daadwerkelijk gebruikt.

Volgens Let's Encrypt laat de stijging de sterke vraag naar gratis ssl-certificaten zien. Ook maakt het duidelijk dat de certificaatautoriteit op grote schaal aan deze vraag kan voldoen, mede door het proces van aanvragen, uitgeven en installeren van de certificaten zoveel mogelijk te automatiseren. Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de EFF en verschillende andere partijen. Het heeft een volledig versleuteld web als doel en wil dit bereiken door de uitgifte en installatie van ssl-certificaten zo eenvoudig mogelijk te maken.

Reacties (2)
29-06-2017, 17:59 door Anoniem
Lokaal sputter protest van 'Peter Klinkers' heeft weinig uitgehaald.

Het internet en de wereld bestaan nog, de overheid niet massal overgstapt naar de veel te dure groene certs. Kennelijk was zijn punt toch niet zo sterk en de dienst van EFF voor velen wel alternatief interessant genoeg. Security hoort ook niet alleen beschikbaar te zijn voor de rijksten.
01-07-2017, 16:22 door Anoniem
Vertel phishing crimis maar niet over deze provider want dan zijn de televisie waarschuwingen voor onnozelen, iets met op slotjes letten, snel overbodig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.