image

Windows 10 gaat privacyscherm tonen voor uitrol Creators Update

zaterdag 1 juli 2017, 07:52 door Redactie, 7 reacties

Gebruikers van Windows 10 die de Creators Update nog niet hebben geïnstalleerd krijgen vanaf deze week een scherm te zien waarin ze worden gevraagd hun privacyinstellingen te controleren. De Creators Update verscheen in april en voegt allerlei nieuwe features aan het besturingssysteem toe.

Microsoft rolde de update eerst alleen uit onder nieuwere, geteste computermodellen. Daarna zouden andere machines volgen. De softwaregigant verwacht dat het enkele maanden zal duren voordat alle Windows 10-computers die compatibel zijn de Creators Update hebben ontvangen. Een onderdeel van de installatie van de Creators Update is dat gebruikers een scherm te zien krijgen waarin ze worden gevraagd om hun bestaande privacyinstellingen te controleren en indien gewenst aan te passen.

Microsoft besloot het venster onder druk van privacytoezichthouders toe te voegen. Voor Windows 10-gebruikers zonder Creators Update verschijnt er nu een ander privacyscherm dat, nog voor de installatie, als een soort van pop-up verschijnt en waarin wordt gevraagd de instellingen te controleren. Het scherm kan vijf keer worden weggeklikt. Aan het installeren van de Creators Update zelf is volgens Microsoft niets veranderd.

Image

Reacties (7)
01-07-2017, 16:23 door Anoniem
Microsoft en privacy.... ongeveer 25 jaar te laat
02-07-2017, 00:02 door karma4
Door Anoniem: Microsoft en privacy.... ongeveer 25 jaar te laat
Kun je van de hele ict inclusief de aandacht voor secùrity zeggen. En wat heb je daarvoor als verbeteringsvoorstellen.
De computer en automatisering uitbannen gast niet lukken.
02-07-2017, 07:35 door Anoniem
Door Anoniem: Microsoft en privacy.... ongeveer 25 jaar te laat

Ondanks misschien niet genoeg, doen ze het in mijn ogen beter dan Google.
Daar accepteert iedereen met zijn Android telefoons wel deze schendingen... dan lijkt het ineens niet boeiend... Maar als Microsoft het doet Oei....

Maar alsnog ben wel mee eens dat alles naast Microsoft en Google de privacy niet echt meer lijkt te bestaan.
Alle bedrijven weten wel iets van je, of je er iets bested hebt of websites informatie invuld...
Nog niet over Social Media gesproken te hebben, daar zetten sommige mensen hun hele leven in.
02-07-2017, 07:38 door Anoniem
Voor de buehne. De privacyinstellingen zijn onvolledig en je kunt sowieso sommige anti-privacy onderdelen niet uitzetten. Niet security updates kunnen niet worden tegengehouden op een goede manier, etc., etc.
04-07-2017, 17:12 door Anoniem
Google en Microsoft vergelijken klopt niet. Google gratis en Microsoft betaald product, mag je dus ook ander gedrag van verwachten.
10-07-2017, 13:30 door Anoniem
Het startscherm van W10 kon je voor de Creators update instellen met een eigen afbeelding (ipv van die slide show met vakantiebestemmingen;-)).
Deze optie is nu enkel beschikbaar voor W10 Enterprise edities. Ook de Windows Store integraal uitschakelen of de allerlaagste instelling inzake Windows telemetrie is weerhouden voor Enterprise edities.

Pure commerce die per halfjaarlijkse feature upgrade weer kan gewijzigd worden. Windows Professional aka Windows Prosumer editie.
18-07-2017, 12:22 door Anoniem
Ik zou deze grote update graag vermijden en straks direct overstappen naar de najaarsupdate (Redstone 3?)
Is dat mogelijk of moet ik dan alsnog eerst versie 1703 installeren?

Het is mij afgelopen week wel gelukt de KB4013214 (privacyscherm) te verbergen voordat deze geïnstalleerd werd. En dat is al een kunst met W10 Home.. Betekent dit nu dat ik de Creators Update ook niet aangeboden krijg?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.