image

FBI waarschuwt voor aanvallen tegen energiesector en bedrijven

maandag 3 juli 2017, 10:07 door Redactie, 1 reacties

De FBI heeft in juni twee keer gewaarschuwd voor aanvallen tegen ondernemingen in de nucleaire en energiesector, alsmede private bedrijven. Persbureau Reuters kreeg een rapport over phishingaanvallen tegen de nucleair en energiesector te zien, dat eind juni was verspreid.

De aanvallen hadden als doel om inloggegevens te stelen, om vervolgens toegang tot de netwerken van de aangevallen ondernemingen te krijgen. In sommige gevallen waren de aanvallen ook succesvol. Namen van getroffen organisaties worden echter niet gegeven. Het rapport was afkomstig van de FBI en het ministerie van Homeland Security, zo meldt persbureau Reuters.

In dezelfde week gaf de FBI ook een waarschuwing voor afpersing via ddos-aanvallen. Volgens het rapport (pdf) waar Public Intelligence over bericht zijn bedrijven via ddos-aanvallen afgeperst. De aanvallers dreigen de websites van bedrijven plat te leggen, tenzij er een bedrag wordt betaald. Slachtoffers die niet betaalden kregen echter niet met ddos-aanvallen te maken, aldus de FBI. De opsporingsdienst raadt bedrijven dan ook af om te betalen.

Reacties (1)
04-07-2017, 10:22 door Anoniem
te laat dit verhaal was al te zien in de groot uitverkoop in de film diehard 4.0
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.