image

Australische geheime dienst mag cybercriminelen in buitenland aanpakken

maandag 3 juli 2017, 10:31 door Redactie, 2 reacties

De Australische geheime dienst ASD heeft toestemming gekregen om offensieve cybercapaciteiten tegen cybercriminelen in het buitenland in te zetten, zo heeft de Australische premier Malcolm Turnbull bekendgemaakt.

"Gegeven de groeiende kosten van cybercrime voor de Australische economie, heeft de overheid het Australian Signals Directorate (ASD) opgedragen de offensieve cybercapaciteiten in te zetten om georganiseerde cybercriminelen in het buitenland te verstoren, te ontregelen, beletten en af te schrikken", aldus Turnbull. Voor deze bevoegheid, die op dit moment alleen tegen terroristische organisaties mag worden ingezet, gelden strenge regels en toezicht, laat de premier verder weten.

"De recente aanvallen met de WannaCry- en Petya-ransomware hebben overheden, bedrijven en individuen wereldwijd getroffen", ging Turnbull verder. "Cybercriminelen blijven hun methodes en tactieken aanpassen, waarbij ze steeds vaker nieuwe methodes toepassen om toegang tot een slachtoffer te krijgen en geld af te persen. Nu cybercriminelen steeds geraffineerder worden richten ze zich steeds vaker direct op bedrijven. Ons antwoord op deze criminele cyberdreigingen moet niet alleen defensief zijn, we moeten het gevecht met de criminelen aangaan", aldus Turnbull.

Reacties (2)
03-07-2017, 11:08 door Anoniem
En dan maar hopen dat ze hun cyberwapens beter geheim kunnen houden als dat de NSA/CIA dat heeft gedaan.
03-07-2017, 14:17 door Anoniem
Dat de VS ermee wegkomt is een ding, die hebben zich nooit weten te gedragen (en dat gaat ze uiteindelijk ook opbreken). Dat anderen het ook gaan doen... betekent eigenlijk dat de internationale rechtsorde hopeloos ontoereikend is en daarom maar afgebroken wordt, door de staten zelf. Wat in zekere zin aan hun eigen legitimiteit afdoet.

Kennelijk zijn politici net als kinderen die met vuur spelen. Geen flauw benul waarom dat zo gevaarlijk is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.